Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ve; kumdan kale yıkıldı!

Denizli'nin Bilal'i oturtup Jose'yi oynatması, Sabri'nin yerine "üflesen yıkılacak" Tarık'ı tercih etmesi büyük hataydı

Galatasaray için artık şampiyonluk "Hayal", kupa "Ana hedef" gibi görünüyor. Sürpriz olur mu? Olursa; asıl sürprizi Beşiktaş ve Fenerbahçe puan kayıplarıyla yapabilir. İtalyan kondisyoner Stefano'nun Mustafa Denizli'ye sunduğu raporda şöyle yazıyordu:
"Sezon başı hiç çalışmamışlar. Kumdan kale gibiyiz. Depreme gerek yok.
Bu halimizle rüzgarda bile yıkılırız."
Uyarıyorum; alınacak yeni oyuncular fiziksel açıdan "Hazır" konumda olmazlarsa Galatasaray ikinci yarıda da patlar. Çünkü lige verilen aranın süresi mevcut oyuncuların fiziksel performansını yukarı çekmeye yetmez. Yeni oyuncular Donk gibi güçlü ve oynar durumda olmalı ki; Galatasaray toparlanabilsin.
Kayseri'de alınacak üç puan camiaya ve taraftarlara ikinci yarı için moral olabilirdi.
Galatasaraylı oyuncular zihinsel ve fiziksel olarak o kadar tükenmişler ki; "Bu maçı mutlaka kazanmalıyız" inancı ve mücadelesi içinde olamadılar. Kayserispor, Galatasaray'ı oyun ve mücadele olarak ezerken ciddi gol pozisyonlarını da cömertçe harcadılar.
Mustafa Denizli'nin Kayseri'yi yeterince analiz ettiğine inanmıyorum.
Hiperaktif bir takım olan, ikili mücadelelerde "Kamikaze" rolüne bürünen, çok koşan Kayseri takımına karşı "Kumdan kale" Galatasaray'ın oyunun boyunu uzatarak oynaması intihar etmek gibiydi. Denizli'nin de, Bilal'i oturtup Rodriguez'i oynatması, Sabri'nin yerine "üflesen yıkılacak"
Tarık'ı tercih etmesi büyük hataydı.
Sinan'ın girmesi tamamen şanstı.
Çünkü Podolski sakatlanmasaydı Sinan girmezdi. Galatasaray'ın etkili olduğu son 30 dakikaya bakalım; Bilal ve Sinan oyunda.. Bilal orta sahadaki dağınıklığı toparladı. Sinan, sağ tarafa dinamizm, çabukluk getirirken golü de attı.. Mustafa hoca bu hamleleri 60'tan sonra yapacağına baştan bu oyuncularla başlamalıydı. Ayrıca; son 10 dakikadaki Sabri hamlesi sonrası Tarık'ın sola geçip Olcan'ın öne itilmesini Denizli geç yaptı. Bilal ve Sabri ile maç boyu dökülen, kritik pozisyonda kötü vuruşla golü atamayan Yasin'in yerine Sinan'la başlamak Galatasaray'ın direncini yükseltir saha içi değişimleri de kolaylaştırırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA