Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Barış gerekli

G.Saray taraftarında ciddi bir eksen kayması var. Sabır yok, vefa yok ama öfke çok! Bir taraftar, gol kaçırsa bile kendi oyuncusunu ıslıklamalı mı? Tribünlerin tavrı utanç verici. Gol kaçar.. 14 Aralık'tan bu yana iyileşmek adına büyük çaba sarfeden Burak'ın maç pratiğindeki eksiklik bence dengesiz vuruş yapmasına neden oldu. Ne yazık ki; F.Bahçe taraftarının Emenike'ye yaptığını G.Saray taraftarı şimdi Burak'a ya da Umut'a yapıyor. Sivas'ın attığı golün ortasını bence G.Saray taraftarı yaptı. Çünkü Burak'a yapılan ıslıklama takımın moralini, ahengini ve ritmini bozdu. Ayrıca maçı G.Saray 2-0 önde götürüyordu ve çok rahattı. Sivas da oyun olarak G.Saray'ı tehdit etmiyordu.. Her zaman G.Saray'a itici güç olan ve büyük zaferlerde büyük payı bulunan taraftara "Islıklama" huyu yakışmıyor.. Artık G.Saray taraftarının takımla barışması gerekiyor. Uyarayım; tepkiler, öfkeler, yuhalamalar, ıslıklamalar sadece G.Saraylılar'ı üzer ve yaralar.
Maça gelince; Mustafa Denizli'nin kadro tercihi çok dengeli ve homojendi. Birçok oyuncu sahada birçok bölgede görev yapabilecek özellikteydi. Donk'un katılmasıyla G.Saray Melo dönemindeki "Omurgayı" yeniden inşa etmeye başladı. Donk orta alanda rakibi karşılamada, topu kullanmada başarılıydı. Donk ayrıca orta alanda Selçuk- Sneijder ikilisine "Pas duvar"ı oldu. Sneijder konusunda kafalarda hep, "Ameliyat olacak mı?" şüphesi vardı. Sneijder'in oyun zekasına G.Saray'ın ikinci yarı ciddi ihtiyacı olacak. Çünkü maç boyu G.Saray'ı Sneijder organize etti. Attığı pasların çoğunda "Arkada bile gözü var" izlenimi hakimdi. Şu gerçek; Sneijder olmadan Galatasaray yarım takım olur.
Denizli, güvendiği yetenekli gençlere gözü kapalı formayı verir. Sinan Gümüş ikinci yarı Denizli'nin gözdeleri arasında olacaktır. Sinan "Altın" değerinde oynadı ve özellikle attığı ikinci golde takibi, topu tutuşu, sürüşü ve vuruş şekli mükemmeldi. Selçuk'un ikinci penaltıyı Burak'a attırması doğruydu. Ayrıca Burak'ın gol sonrası armayı gösterip ve tribünleri işaret etmesi, "Hepimiz Galatasaraylıyız" anlamındaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA