Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Beşiktaş hükmetti

Beşiktaş'ın kulübesinde oturanlara bakalım: Kaleci Fabri, Adriano, Pepe, Quaresma, Oğuzhan, Talisca ve yeni golcü Vagner Love.. Atiba ile Tosic ise tribünde oturuyor. Saydığım bu isimler kurtlar sofrasının müdavimleri...
Birçok teknik adam, Beşiktaş'ın elindeki geniş, kaliteli ve becerisi yüksek kadroyu kıskanıyordur. Şenol Güneş de elindeki kadroyu "Rekabet" ortamı içinde rakibin gücüne göre doğru kullanıyor. Fazla forma şansı bulamayanları, Gençlerbirliği karşısında "Biz göreve hazırız" zihniyetinde ve ciddiyetinde gördüm. Sadece Tolgay, dağınık bir görüntü sergiledi ve çok top kaybıyla oynadı.
Ünlü yıldızların yokluğunda bile Beşiktaş oyun anlayışı olarak Şenol Güneş'in isteklerinin dışında hiç hareket etmedi. Herkes ayağa görerek pas yaptı. Babel-Lens ikilisi, kanatlardan etkili bindirmeler yaptı. Beşiktaş'ın göze çarpan en önemli tarzı sıkışan oyunu ters kanada taşımasıydı. Oyunun direksiyonunda hep Beşiktaş oturdu. Gençlerbirliği, rakibin gücünü gözeterek orta alanı kalabalık tutmaya çalıştı ve kontrataklarla golü aradı ve Deniz Yılmaz'la o golü buldu.
Şenol Güneş'in yeni golcü Vagner Love'ı ayağının tozuyla külübeye alması "Beşiktaş'a hoş geldin" anlamındaydı. Taraftar, Vagner Love'ı oynatmasını istedi ama Şenol Hoca takım içi dengeleri düşünerek bu isteğe uymadı. Eğer Negredo-Pektemek ikilisinden birini çıkarıp, Brezilyalı yıldızı alsaydı, çıkacak oyuncu "Hocam demek ki beni düşünmüyor" hissine kapılırdı.
Şenol Hoca, 1-1 sonrası müdahale ederek, oyunu yönetmesi için Oğuzhan'ı, hücumu zenginleştirmek için de Talisca'yı aldı. Oğuzhan'a yapılan hareket penaltıydı, Negredo sakin bir vuruşla golü attı. Kaleci Hopf'un hediyesi topa Talisca'nın vuruşu ustacaydı. Beşiktaş yarı final yolunu açtı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA