Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

UEFA’da devlet gücü ile savunma yapmak

Galatasaray yarın UEFA ile yapacağı toplantıda ciddi bir sınav verecek. Başkan Mustafa Cengiz'in bu konularda ciddi bir deneyimi yok. Toplantıda tamamen Galatasaray Başkanı sıfatıyla yer alacak. Ancak yanında götürdüğü insanların ciddi bir bilgi birikimi ve konulara hakimiyeti güçlü olmalı.. Ben Başkan Cengiz'in yerinde olsam Servet Yardımcı'yı da bu görüşmelere sokarım. Ayrıca konularına hakim yabancı hukukçulardan da yardım alırım. Mart 2017'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Futbol Zirvesi'ne katılan UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso Galatasaray'ın ekonomik olarak içinde bulunduğu durumu çok iyi biliyor. Geçmiş yönetim zaten kendisiyle iki kez buluştu. Bu toplantıların birinde Servet Yardımcı da vardı.
UEFA'nın Galatasaray'a yolladığı faksta istediği üç madde var:
1) 2015-16-17 dönemlerinin gelir ve gider dengesinin sonuçlarını gösterin..
2) 2018 yılına dair bilgileri bize aktarın..
3) 2019-20-21 dönemi için düşündüğünüz uzun vadeli iş planlarınızı açıklayın..
Başkan Cengiz ve ekibi, Galatasaray'ın Avrupa'dan ceza almasını önlemek amacıyla mutlaka Riva-Florya projesini ön plana çıkarıp ödeme planını UEFA'ya aktarmalı... Çünkü Riva-Florya projesinde Galatasaray'ın ortağı Emlak Konut değil mi? Emlak Konut sonuçta Devlete bağlı bir kurum. Bu tür davalarda Türkiye Devleti'nin gücünü alarak savunma yapmak çok önemlidir... Sonuçta gelecek paranın garantisi devlettir. UEFA ve FIFA bir ülkeye kulüplerarası ya da uluslararası turnuvalar verirken devlet garantisi istemiyor mu? Riva-Florya projesi, Galatasaray- Devlet ortaklığıdır. Savunma yaparken devlet gücünü masada kullanmak gerekir.. Not: Galatasaray'ın ceza alması için birilerinin belge gönderdiğini düşünmüyorum. Aslında Galatasaray'ın en büyük düşmanı kendi içinde barındırdığı "Brütüs" kimlikli kişilerdir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA