Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Vedat Muriç’in aklı ve kalbi Galatasaray’da

SORU: Vedat Muriç, Galatasaray tercihindeki ısrarı sebebiyle kulübünde kalacağını açıkladı. Gelinen bu noktayı nasıl yorumluyorsunuz?
Rizespor kulübü Galatasaray'ın Vedat Muriç ısrarını parasal fırsata çevirmek için Fenerbahçe'yi hep gündemde tuttu. Rizespor'un tavrını eleştirmemek gerekir. Eğer Muriç'in sözleşmesi sezon sonunda bitmeyip uzun bir mukavelesi olsaydı Rize yönetiminin pazarlıkta eli güçlü olurdu. Vedat Muriç 1 Ocak 2020'de istediği kulüple masaya oturacak ve sezon sonunda elini kolunu sallayıp gidecek. Zaten Muriç, Rize yönetimine sözleşme yenilemeyeceğini iletti. Ayrıca Muriç'in kariyer planlamasını menajeri Haluk Canatar mükemmel bir stratejiyle yürütüyor. Canatar'ın en önemli özelliği verdiği sözlerin arkasında durması ve oyuncusunun çıkarlarını korumasıdır. Muriç'in "Rize'de kalıyorum" açıklaması polemiklerin önünü keseceği gibi kendisinin de yıpranmasını önleyecektir. İnanıyorum ki; Rize yönetimi sezon sonu bedava gideceğini bildiği Muriç'in geç de olsa Galatasaray'a transferine yeşil ışık yakacaktır. Bedeni Rize'de, aklı ve kalbi Galatasaray'da olan Vedat Muriç yeni sezonda Rizespor'a yeterli katkıyı veremez.

GARRY, MAX KRUSE'Yİ GOL YOLLARINDA COŞTURUR
SORU: Galatasaray'da başarılı bir dönem geçiren Garry Rodrigues 6 ay aradan sonra Fenerbahçe'ye imza atmak üzere… Fenerbahçe'nin bu hamlesini nasıl yorumluyorsunuz?
G.Saray, Onyekuru'yu tekrar kiralamak için yoğun çaba harcıyor. Babel sol kanat için alındı. G.Saray'ın kadro planlamasında Rodrigues'e ihtiyacı olsaydı kesin alırdı. Rodrigues'in Türkiye'ye geri dönmesini normal karşılarım. Ancak G.Saray'ın şampiyonluk kutlamasına katılan ve Türk Telekom'daki Fenerbahçe derbisinde olaylara karışıp ceza alan Rodrigues'in Kadıköy'e gitmesine çok şaşırdım. Fenerbahçe bu transferi gerçekleştirirse kanatlarını güçlendirir. Gomis'in gol kralı olmasında payı olan Garry Rodrigues hem hücuma ciddi katkı sağlar hem de Max Kruse'yi gol yollarında coşturur.

ARDA YUVASINA DÖNERSE YENİDEN AYAĞA KALKAR
SORU: Arda Turan'ın adı Galatasaray'la yeniden anılıyor. Siz böyle bir birlikteliğe nasıl bakarsınız?
Arda Turan her zaman, her yerde "Galatasaraylıyım" demekten asla geri adım atmadı. İspanya'da oynarken izin günlerinde soluğu İstanbul'da aldı ve Galatasaray'ın maçlarını izlemek için Türk Telekom'a koştu. Arda'nın Galatasaray'a olan bağlılığından asla şüphe duymadım. Fatih Terim'le yaşadığı kırgınlığın son bulduğunu duydum. Fatih Terim ile Arda Turan hep "Babaoğul" gibi olmuştur. Babalar her zaman affedicidir. Galatasaray'dan yuvaya dönüş konusunda izin çıkarsa Arda yeniden ayağa kalkar. Galatasaray sevgisi ile Terim'in babalığı birleştiğinde Arda Turan kaybolan yıllarını acısını çıkartacak bir performans ortaya koyar.

GALATASARAY'IN MASAYA OTURMAK İÇİN ACELESİ YOK
SORU: Bankalar Birliği'yle yapılan görüşmeler sürüyor. Galatasaray'ın mevcut durumu hakkında bilgi verir misiniz?
Kulüplerin ayaklarını yorganına göre uzatması için Bankalar Birliği'nin büyük bir şans ve fırsat olduğunu düşünüyorum. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Trabzonspor doğru bir hamleyle ilk adımı atıp sözleşme imzaladı. Bankalar Birliği ile büyük borçları olan Beşiktaş ve Fenerbahçe de en kısa zamanda masaya oturup yeniden yapılanma konusunda bir planlama yapacaktır. Galatasaray ikinci Başkanı Sayın Yusuf Günay'ı telefonla arayıp, "Kulüpler Birliği ile ne zaman masaya oturacaklarını sordum." Günay inceleme aşamasında olduklarını ve yaptıkları planlamadan sonra Bankalar Birliği ile masaya oturacaklarını vurguladı.

HAKEM DÜNYASI ÖNCE DÖNÜP AYNAYA BAKSIN
SORU: MHK Başkanı Zekeriya Alp oldu. Alp ve ekibinin göreve atanmasına nasıl bakıyorsunuz?
Zekeriya Alp ikinci kez MHK Başkanı oldu. Ortalık bir anda yangın yerine döndü ve hakem dünyası karıştı. Alp ile ilgili en çok, "Hakem olmayan birinden MHK Başkanı mı olur?" sorusu tartışılıyor. Eğer MHK Başkanı hakemlik yapmamış Zekeriya Alp oluyorsa hakem dünyası yüzünü aynaya dönüp "Biz nerede hata yapıyoruz?" diye kendilerine sorsunlar.. Ben bu kadar dedikoducu bir hakem dünyası görmedim. MHK'de kim göreve atansa göreve gelemeyenler hemen karalama kampanyasına başlıyorlar. Zekeriya Alp'i iyi tanırım. Dost canlısıdır. Paraya, pula şöhrete hiç ihtiyacı yoktur. İşini düzgün ve dürüst şekilde yapar. Ey hakem dünyası; hakemlik yapmadığı için MHK Başkanı olan Alp'e öfkeleneceğinize birbirinizle geçinmesini ve birbirinizin altını oymamayı öğrenin. Zekeriya Alp'e bu zorlu yolda başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA