Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Allah göstermesin Fenerbahçe...

Fenerbahçe şampiyonluğu kaybederse, Türkiye'de neler olur; bilemiyorum!

Çaykur Rize-Galatasaray maçında, Burak Yılmaz'a tribünden çakı atıldı. Sarı-kırmızılı ekibin TFF'ye başvurması halinde hükmen galip sayılabileceği yorumları var. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu Türkiye Futbol Federasyonu'nun, 'Galatasaray'ı hükmen galip saymak' gibi bir karar alması mümkün değil. Bu kararı alacak federasyonun; 'saygın, güvenilir, inanılır' bir kurum olması lazım. Bunların hiçbiri, bu federasyonda yok.
Önemli olan şu: Sahaya atılan, sadece o bıçak değil. Korner atmaya giden, taç atmaya giden herkesin başına, maç boyu neler yağdı! Yayıncı kuruluş, bunu bol miktarda gösterdi. Tahmin ediyorum; federasyonun temsilcileri, gözlemcileri ve 6 tane hakemi de görmüşler ve raporlarına yazmışlardır. Çünkü yayıncı kuruluşun görüntüleri göstermesinin hiçbir şey ifade etmediğini, federasyon, Emre ve Caner olaylarındaki tutumu ile kanıtladı. Gerekçeleri de kendilerine giden raporlarda olmamasıydı!
O kadar çok yabancı madde atıldı ki bir defa Rize'ye çok ağır bir ceza verilmesi gerekiyor. Saha kapama dahil... Ama ipin ucunun hükmen galibiyete gitmesini, aklımdan bile geçirmiyorum.
Türkiye'de Futbol Federasyonu olduğuna, ben zaten inanmıyorum. İnanmak istediğim bir şey var: Türkiye'de savcılar var mı, yok mu! Mahmut Uslu'nun, Şekip Mosturoğlu'nun ve Deniz Aytöre'nin söyledikleri; sadece Sporda Şiddet Yasası'na değil, Türk Ceza Kanunu'na göre de suç... O sözlerdeki tahrik, İstanbul'da kan dökülmesine sebep olur.

G.BİRLİĞİ KAZANSA NE OLURDU
İki penaltı ile Fenerbahçe değil de Gençlerbirliği kazansaydı; bu ifadelerin ardından, Bağdat Caddesi ne olurdu ki o maç öncesi Fenerbahçeli taraftarlar, Futbol Federasyonu'na yürürdü. Camlar, çerçeveler indi; havai fişekler atıldı, yangınlar çıkarıldı. Bu sözlerin üzerine F.Bahçe puan kaybederse, -bir G.Saraylı olarak söylüyorum- Allah göstermesin, Fenerbahçe şampiyonluğu kaybederse, Türkiye'de neler olur; bilemiyorum! Fenerbahçe şampiyonluğu kaybederse, Türkiye'de neler olur; bilemiyorum!

Cüneyt Çakır güvenilir değil

Bütün bu açıklamalar üzerine, G.Birliği maçına Cüneyt çakır atandı ve çakır, tartışma yaratan iki penaltı kararı verdi...
Çakır benim için güvenilir değil... Cüneyt Çakır, Şükrü saracoğlu'nda zaten Bahçeli... Etkilenmesine lüzum yok. Herhangi bir şeye gerek yok. Cüneyt Çakır'ın, Saracoğlu'nda tarafsız maç yönettiğini hatırlıyor musun? F.Bahçe lehine verdiği iki penaltı da tartışılıyor. İkisine de 'penaltı' diyen de var; 'değil' diyen de var. Bana sorarsanız; ikisi de penaltı... Bu penaltıları çalan Cüneyt Çakır'a sorum var: Maç 0-0 olsa ve bu iki pozisyonun ikisi de Gençlerbirliği lehine olsa; yine bu kadar tereddütsüz şekilde düdüğü çalar ve Gençlerbirliği'nin, maçı 2-0 kazanmasını sağlayabilir miydi? Cüneyt Çakır'a, esas sorulması gereken soru bu... Adımı bildiğim gibi biliyorum; çalmazdı. İki penaltıyı da çalmazdı ve o gözlemci, Cüneyt Çakır'a yine 8.4 not verirdi!

YILDIRIM "BEN BATARSAM F.BAHÇE DE BATSIN" DİYOR

Mahmut Uslu, ligden ve havuzdan çekilmeleriyle ilgili "Bu bir şaka değil" diyerek, ne kadar ciddi olduklarını ortaya koydu. Böyle bir şey, söz konusu olabilir mi?
Olayların, Fenerbahçe ile alakası yok. Aziz Yıldırım, sadece kendisi için Fenerbahçe'yi kullanıyor. Gerçek bu... Ama Türkiye'de, kulüpçülük öyle boyutlara vardı ki hiçbir Fenerbahçeli, "Bu adam, kulübü kullanıyor' demiyor. Onun peşine takılıp, Futbol Federasyonu'na yürüyorlar!
Türkiye'de bir mucize olmazsa; 'mucize' dediğim de af kanunu çıkmazsa, Aziz Yıldırım bugün yarın içeri girecek. Yıldırım, her şeyi göze almış durumda... 'Ben batarsam, Fener de beraber batsın' diyor. Çünkü baştan beri söylediği, bu... 'F.Bahçe demek, ben demek; ben demek, F.Bahçe demek' diyor.

Farkın 16 puan olması gerekirdi

F.Bahçe, tartışmalı iki penaltı atışı ile maçı kazandı belki ama maçın genelinde de baskılı taraftı. Maç, büyük oranda tek kale oynandı...
Her şey bir yana; F.Bahçe'de, akıllara seza bir kazanma hırsı var. Maçın 90 dakikasına bak; G.Birliği'ni perişan etti F.Bahçe... Her hücumlarında gol pozisyonu vardı neredeyse... Şut rekoru kırdılar... O maç, 6-0, 7-0 bitebilirdi. Öyle bir futbol oynadı. Bu hırsla oynadığı sürece, bu takımdan şampiyonluğu kimse alamaz. ertesi gün Galatasaray'ı seyrettim... O hırsın, 'h' sinin dikey çizgilerinden bir tanesi yok. Rize maçında ölü gibi, hayalet gibi dolaşan adamlar vardı sahada! O Fenerbahçe ile bu Galatasaray'a bakıyorum; bunların ikisinin arasında, 6 puan fark olması mucize! 16 puan fark falan olması lazım. Galatasaray ölü! Bir hafta evvel fark, 4 puana inmiş; böyle mi oynar bir takım! Peki kim sağlayacak motivasyonu? Ben mi? Gazeteci Hıncal Uluç yazılarımla mı takımı motive edeceğim?

EDİTÖR: ÖZGE AYDIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA