Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Deutsch-out

Türkiye'deki acıları Berlin'de iliklerimize kadar hissederken dün Almanya karşısında 12 Dev Adam başımızı dik tutmamızı sağlayacak bir galibiyet aldı. Kameralara yansıdı mı bilmiyorum ama Semih'in son dakikada sayıya çevirdiği iki serbest atıştan sonra gökyüzüne bir asker selamı çakışı vardı ki....Biz de bağırmak istedik orada, Avrupa'nın göbeğinde yüzlerine ama Semih'in bu selamı bizim de hislerimize tercüman oldu...
Maça yine çok iyi başladık. Sinan, Schröder'i öyle bir kilitledi ki, Almanya hücumları adeta durdu. Buna karşılık Ali ve Sinan'ın potaya dikine oynamaları ve bu penetre paslardan gelen sayılarla ilk periyodu 31-11 önde tamamladık. Bu periyotta 13 hücumdan sadece 2 kez boş dönmemiz ve asist sayımızın (Ali 4) 9 olması ne kadar mükemmel hücum ettiğimizi gösteriyor.
Maçın kalanı aslında İtalya galibiyetinin tekrarı oldu. Hakemlerin de 'Artık bu kadarı da olmaz' dedirten kararlarının da katkısıyla ikinci periyotla birlikte Almanya herşeyini ortaya koydu. Ama ne zaman bir ivme yakalamaya çalışsalar sahneye aynı isim çıktı: Cedi Osman... Ataman'ın onu ikinci periyodun büyük bölümünde kenarda oturtmasına rağmen maçı 17 sayı ve 5 ribaunt ile tamamlarken topun el yaktığı anlarda da attığı basketlerle ayakta kalmamızı sağladı. Semih Erden de 16 sayı, 9 ribaunt ve 4 blokla alkışları haketti. Son 5 dakikada farkın azalmasına rağmen aldığımız galibiyet bize ikinci turu hemen hemen getirdi.
Sonuçta bizim çocuklar maç sonu 'Deutsch out' diyerek ev sahibinin tur şansını da azalttılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA