Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSA TATLICAN

Tuzla’da yapılacak 10 şey

"Tuzla'nın nesi meşhur" diye sorsak birçok İstanbullu tersanesi ve Piyade Okulu cevabını verir. Gerçekten de Tuzla'yı transit geçen bir yolcunun ilk gözüne çarpan yerler de buralar. Ama Tuzla'yı gezince gerçeklerin daha farklı olduğunu şaşırarak görebiliyorsunuz. Sabah Yazarlar Buluşması kapsamında Tuzla'daydık. 3 dönemdir başarılı bir şekilde Tuzla'yı yöneten Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın rehberliğinde Tuzla'yı gezdik. Yapılacak 10 şeyi not aldım.

1 TUZLA BALIKÇILARI
Balıkla aranız nasıl bilmiyorum ama Tuzla'ya gidip de balık lokantalarını ve belediyenin sosyal tesislerini görmeden gelmek olmaz. Liman manzaralı sahil yolunda her bütçeye ve yaşam tarzına uygun alternatifler işletmeler mevcut.

2 SAHİLDE YÜRÜYÜŞ
Anadolu yakasında oturanlar sahil yollarında yürüyüş yapma konusunda şanslı. Ancak Tuzla'da lezzet durakları ile birlikte uzayıp giden sahil şeridinin hiç alışık olmadığımız güzellikte bir manzarası olduğunu söyleyebilirim.

3 MÜZEDE GEÇMİŞE TANIKLIK
1923 yılında Yunanistan'dan göç eden Türklerin İstanbul'daki yerleşim yerlerinden biri olan Tuzla'da önemli bir müze yapılmış. Bir de şehir müzesi. Geçmişe tanıklık için mutlaka görülmeli.

4 TUZLA'NIN ÖDÜLLÜ MARİNASI
Mimarisinde çupra balığından esinlenilen Tuzla Marina, 750 tekne kapasitesi ile Türkiye'nin ilkleri arasında. İçinde açık hava alışveriş merkezini de barındıran marinanın kent ekonomisine katkıda ödülleri var.




5 ÇOCUKLAR İÇİN TEMA PARK
Çocuklar da unutulmamış. Tuzla Marina'nın hemen yanında Tema Park, Akvaryum, Arslan Park ve Aqua Park sadece küçükler için değil yetişkinler için de çok eğlenceli.

6 MEŞHUR TUZLA KÖFTESİ
Balıkçılardan bahsederken tarihi cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan meşhur Tuzla köftesini unutursak ayıp etmiş oluruz. Türkiye'nin en ünlü köftecilerinin Tuzla'da olduğunu hatırlamakta yarar var.

7ŞELALE EĞİTİM PARKI
Tuzla Belediyesi 100 dönümlük atıl bir araziyi Türkiye'nin en fonksiyonel parkına dönüştürmüş. Yüzme havuzları, restoranlar, müzeler, amfi tiyatro, gözlemevi ve bilim merkezi. Çocuklar ve gençler için yaşam merkezi.

8 TUZLA'NIN ŞİFALI SULARI
Çeşitli şehirlerde açılan yeni tesisler nedeniyle eski ününü kaybeden Tuzla Kaplıcaları yine de şifalı sularıyla binlerce insana sağlıklı ve rahatlatıcı bir deneyim sunuyor. Evliya Çelebi bile 1611'de Tuzla İçmeler'in şifalı sularının tadına bakmış.

9 DENİZE GİRMEK İÇİN MERCAN KOYU
İstanbul'da kısıtlı sayıda denize girilecek yer var. Bunlardan biri de Tuzla'daki Mercan Koyu. İçinde tarihi manastır kalıntıları ve ağaçlarla çevrili bir sahilyolu var.

10 MOTOR YARIŞI TUTKUNLARI İÇİN
2021 yılında Formula yarışları Türkiye Grand Prix'sini İstanbul Park'ta izlemiştim. Hâlâ birçok yarışa ev sahipliği yapan bu pist, motor tutkunları için Tuzla'da görülmesi gereken yerler arasında.

TARİHİ MEKÂNLARI UNUTMAYALIM
Peki Tuzla'nın tarihi ve kültürel hiçbir mekânı yok mu diye soranlar olabilir. Tuzla'da Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne ulaşmış birçok tarihi mekan var. Glykeria Klisesi ve Nişanca Mehmet Paşa Camii gibi... Anlayacağınız Tuzla'ya gelmek için çok sebebiniz var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA