Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rijkaard ve yerliler

Galatasaraylı futbolcularda Atletico Madrid maçının yorgunluğu o kadar bariz ki; Beşiktaş'a karşı oyunun temposunu yükselterek oynamadılar. Alanları daraltıp ve sürekli ayağa pas yapıp topun kontrolünü ellerinde tutmaya çalıştılar. Elano hem oyunu yönetmeye çalıştı hem de uzun toplarla hücum şeklini değiştirdi ve genelde Keita'yı topla buluşturmaya başladı.
Beşiktaş orta sahayı kalabalık tutarak ve önde baskı uygulayarak Galatasaray'ın oyun kurmasına izin vermedi. Fink, Arda'yı gölge gibi izledi. Ekrem Dağ ile Ernst sahanın her yerinde bastı. Galatasaray, Beşiktaş'ın direncini yarmak için kısa paslarla oynamayı tercih etti. Hücuma paslaşarak ve takım halinde hatlar arasını açmadan yanaşarak çıkmaya özen gösterdi. Beşiktaş 6 yabancı ile oynarken, Rijkaard takım oluşumunu yerli oyuncular üzerine kurdu.
Servet'in yerine Emre Güngör'ü koyması doğruydu. Emre-Neill ikilisi Kayseri'de başarılı olmuştu. Galatasaray'da Balta-Uğur ikilisi kanat bindirmeleri yapmadığı gibi Caner de soldan etkili ataklar yapamadı. Beşiktaş istekliydi, İbrahim Üzülmez'i Ekrem Dağ destekli soldan hücuma çıkardı. İbrahim'in, Ekrem'in, Tello'nun soldan yaptığı ortalarda Neill yönetimindeki Galatasaray savunması pozisyon hatası yapmadı.

FRANCO'NUN TEK HATASI
Galatasaray temposuz oynamasına rağmen ilk yarıda, Barış'la iki net gol pozisyonunu kullanamadı.
Keita'nın vuruşunu da Rüştü mükemmel çıkardı. Beşiktaş'ın en etkili pozisyonunda Holosko'nun kafasını Franco önde olmasına rağmen iki hamlede tuttu. Galatasaray klasik bir santrforla oynamadığı için Arda ve Keita Beşiktaş savunmasının içine giremiyordu. Denizli, Bobo-Nihat ikilisini oyuna alınca Rijkaard da 63'te Jo kozunu sahaya sürdü. Jo'nun girişi Arda'nın ve Keita'nın daha rahat oynamasını sağladı. Ve 5 dakika sonra Jo-Arda işbirliğinde Arda Sivok'tan çaldığı topu klas bir vuruşla gole çevirdi. Beşiktaş gol sonrasında çok adamla Galatasaray'ın üzerine gitmeye başlayınca savunmasında Keita'nın seveceği derin boşluklar bırakmaya başladı.
Galatasaray oyun disiplininden hiç kopmadı, telaşa girmedi ve topu ayağına alan acele etmeden sakin oynadı. Arda ve Elano çıkınca Galatasaray'da topu tutacak ve kullanacak etkili ayaklar azaldı. Jo'nun oyuna alınması ne kadar doğru ise Arda'nın yerine Giovani'nin alınması o kadar yanlıştı. Rijkaard, Ayhan ve/veya Mustafa Sarp'ı tercih ederek oyunu ve skoru tutabilirdi. Cesaretlenen Beşiktaş yüklenmeye başladı. Sivok'un attığı golde Franco'nun topu tutmayıp kısa yumruklaması büyük hataydı. Galatasaray eline geçen fırsatı kullanamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA