Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Trabzon'a şapka çıkarın

Elimizi vicdanımıza koyup yorum yaparsak, Türk futbolunun bu sezon istikrarsız yapısı içinde en istikrarlı futbol oynayan tek takımın Trabzonspor olduğunu görürüz. Bu yüzden, Şenol Güneş'in liderlik koltuğunda oturan ve Bursaspor'u 367 gün sonra evinde yenen Trabzonspor'u için şapka çıkarmak gerekir.
Bütçe yapısı ve futbolcuların toplam değeri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor'un altında olan Trabzonspor takım disiplinini, takım savunmasını, yardımlaşmayı, mücadeleyi ve kazanma ruhunu sahaya mükemmel yansıtıyor. Her oyuncu yeteneği ve becerisi doğrultusunda görev yapıyor. Trabzon riske girmiyor, kontrollü oynuyor ve futbolun hücum ile savunma yönünü takım halinde hareket ederek başarıyla uyguluyor.
Trabzon Jaja ile erken golü bulduktan sonra oyunun kontrolünü hiç kaybetmedi. Top rakibe geçtikten sonra çok çabuk alan daralttılar. Kazandıkları topları da Burak, Serkan, Jaja ve Selçuk'la çok çabuk hızlı hücuma taşıdılar. Savunma yerini kaybetmediği gibi Giray-Egemen ikilisi yüksek toplarda hiç hata yapmadı.

25 GOL ATAN DÖRTLÜ DÖNMELİ
Trabzon takım olarak hep öne oynadı. Eğer Engin'in fizik gücü futbol zekası ve yeteneklerine uyum sağlasaydı Trabzon, Bursa'da daha farklı kazanırdı. Trabzon'un bileğini bükmek için uğraş verecek takımların Trabzon'dan daha fazla fizik güce sahip olması gerekir. Geçen sezon Trabzon'un bu sezonki futbol anlayışını sahaya yansıtan Bursaspor takım ritmini ve uyumunu kaybetmiş. Bursa'nın bu duruma düşmesinde yapılan oyuncu transferlerinin de rolü çok büyük. Örneğin Bursa'da Jaja gibi bir oyuncu yok. İnsua ve Nunez katkı yapmadığı gibi takım uyumuna zarar veriyor. Bu ikili Avrupa'da da Bursa'ya katkıda bulunamadı. Eğer Ertuğrul hoca geçen yıl ki kadroya ağırlık vermezse Bursa toparlanamaz. Şampiyonlukta attıkları toplam 25 golle öne çıkan Ozan İpek-Sercan-Volkan Şen-Turgay dörtlüsü uyum adına aynı anda sahada olmalı.
NOT: Türk futbolcusu hatalardan ders almıyor. Jaja'nın attığı 2. gol öncesi Ömer Erdoğan'ın topu Servet gibi kornere göndermemesi hataydı. Üstelik Ömer milli oyuncu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA