Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sistem yok sistem!

Seyirciyi tribüne çeken takımdır. İyi koşan, iyi mücadele eden, yüreğini ortaya koyan, üreten, keyif veren, kaybettiğinde bile alkışlanan bir takımınız varsa seyirci yağmur çamur demeden stada koşar. Galatasaray'ın mevcut kadrosu üst üste maç kazanamadığı ve oynadığı oyunla güven vermediği için Türk Telekom Arena yeterince dolmuyor.
Tribünde "Asalettir formadaki arma içindekiler 'Metin' olmasa da"şeklinde açılan pankart, taraftarın takıma güvenmediğinin göstergesidir.
"Biz her zaman zeki oyuncuları tercih ederiz. Futbolu zeki oyuncularla oynamak önemlidir" diyen Rijkaard'ın kulakları çınlasın. Çünkü bu Galatasaray'ın oyuncu yapısı, yaratıcı ve üretici değil.
Hagi de bazı oyuncuları yerlerinde oynatmayarak bu kaosun altına odun atıyor. Neill-Sabri ikilisi göbekte rakibi karşılamakta başarılı olabilir. Ama bu iki oyuncunun takımı dikine hücuma taşıyacak ve araya final topları atacak pas becerisi ile yeteneği yok. Emre-Okan-Suat üçlüsüyle birlikte oynamış Hagi'nin böyle bir orta saha kurması beni çok şaşırtıyor.
Stancu "Gol umudu" olarak alınmadı mı? Şu atma becerisi yüksek Stancu ya forvet ya da forvet arkası oynar, sol kanada koyunca verimi düşüyor.
Hagi, "Bu takımı ben kurmadım" diyor. Devre arası alınan 5 yeni oyuncu Hagi'nin dışında mı alındı? Hagi artık mazeret üretmemeli, Galatasaray'ı belli bir oyun sistemine kavuşturmalı. Çünkü Galatasaray'ın ne oynadığı anlaşılmıyor. Bir hoca, oyuncuları beğenmeyebilir ama bir sistemi olmalıdır. En azından elindeki oyuncuların çapına, kalitesine ve becerisine göre bir sistem kurabilir.

GOLÜN HAKKI BAROS'A
Culio serbest oynuyor ama top ayağındayken çok egoist davranıyor. Arkadaşını görmesine rağmen pas atmıyor. Birçok pozisyon Culio'nun egoistliği yüzünden başlamadan bitti.
Galatasaray bence "Amorti" gibi bir galibiyet aldı. Atılan golde belki Culio'nun vuruşu var ama gol bence Baros'un. Eğer 53. dakikada Baros pas vermeyip kaleye şut attığı için Kazım'a uzun süre bağırmasaydı, Kazım o topu yine geriye kesmezdi.
Not: Başkan Adnan Polat, "Yeni dönemde yıldız oyuncu almayacağım" dedi. Alınacak oyuncuların oyun zekası ve becerisi üst düzeyde olmazsa Galatasaray "Aynı tas aynı hamam" olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA