Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Arda'ya yapılanlar camianın acizliği

Abraham Lincoln'ün şu sözünü çok beğenirim: "Karşındaki kişiye bütün kalbin ve yeteneklerinle yardım etmeyi kabul ediyorsan, onu eleştirebilirsin.
Bu, olumlu bir eleştiridir."
Türk futbolunun ve Galatasaray'ın marka değeri yüksek pırlantası Arda Turan bazı rating tüccarları tarafından fütürsuzca eleştiriliyor. Bu kişilerin hedefi; üzüm yemek değil, Arda'yı dövmek, yok etmek. Arda'nın bu kadar eleştirilmesindeki en büyük suçlu Galatasaray camiasıdır.
Arda, Fenerbahçe'nin futbolcusu olsaydı, yaşamındaki bu sıkıntıları ve özel hayatındaki görüntüleri "Fenerbahçeli Arda Turan" olarak yapsaydı, bu kadar ağır eleştirilemezdi. Çünkü başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe medyası koruyucu kalkan olurdu.
Örnek mi? Emre Belözoğlu, Avrupa'da top koştururken "Galatasaraylı" kimliğini taşıyordu. İngiltere'de ırkçılıkla suçlanması, Milli Takım'da yaptığı el-kol hareketi günlerce medyada tartışıldı. Milli Takım'a çağrılmaması ve kaptanlığının alınması konusunda manşetler atıldı. Hatta Galatasaray'da oynarken içinde yer aldığı bir trafik kazası sonrası tribünlerden "Katil Emre" diye tepki gördü.
Fenerbahçe formasını giydiğinden beri sahada rakip futbolculara ve hakemlere yönelik hareketleri "Galatasaraylı" kimliğindeki kadar ince elenip sık dokunmadı. Hatta Aziz Yıldırım Topuk Yaylası'na ziyaretlerinden birinde "Emre korner atacak. Top iki santim ileride, beş santim geride diye yardımcı hakem Emre ile kavga ediyor, Emre'nin sinirlerini geriyor" açıklamasını yaparak futbolcusunu nasıl sahipleneceğini bir başkan olarak gösterdi.

ASIL HEDEF GALATASARAY!
Bugün Arda böyle bir sahiplenilmeyi yaşayamamanın sıkıntılarını çekiyor. Acaba Galatasaray'ın başkanı Aziz Yıldırım olsaydı Arda'ya bunlar yapılabilir miydi? Galatasaray camiasına, başkanlar Faruk Süren, Mehmet Cansun, Alp Yalman ve Adnan Polat'a sesleniyorum:
Tarlanızdan yetişmiş, elinizdeki en kıymetli mücevheri göz göre göre yok etmeye çalışıyorlar. Ama sizler koltuk sevdası yüzünden bu yapılan çirkinliklere seyirci kalıyorsunuz. Ayıptır.
Lütfen kendinize gelin; sesinizi çıkarın, Arda'ya sahip çıkın! Bugün Arda'ya yapılanlar yarın başka Ardalar'a da yapılır. Burada hedef Arda gibi görünse de, asıl hedef Galatasaray'dır.
Arda'yı acımasızca eleştirenlere bir sorum var: Sizin yazılarınızı beğenmeyenler, sizin yorumlarınıza tepki koyanlar mutlaka vardır. Acaba siz havalimanından çıkarken birileri size ve ailenize küfür etse ne yapardınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA