Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kan davasını bırakın!

Galatasaray camiası kan davasını bırakıp acilen 'konsensüs'a gidip mutlaka 14 Mayıs'ta seçim yapmalı. Mevcut yönetim ile muhalefet uzlaşma sağlamaz ve burnundan kıl aldırmadan restleşmeye devam ederse bütün camia gelecek yıl da "Galatasaray kümede kal" gibi üzüntü veren tezahüratları duymaya devam eder. Gelecek yılın kadrosunu kurmak ve yeniden ayağa kalkmak için seçim tarihinin ileriye atılmaması gerek. Çünkü varolan yabancı ile yerli oyuncuların kalitesi ve oyun zekası Galatasaray formasını taşıyacak kapasitede değil. Seçimin ertelenmesi kadronun yeniden yapılanması adına transfer treninin kaçmasına neden olur.
Derbinin ilk yarıdaki mücadelesine baktığımızda Beşiktaş ve Galatasaray sanki sezon başı yapılan hazırlık maçı havasındaydı. İki takım da sıkı savunma yapmıyor ve kontrolsüz hücum ediyor, birbirlerine karşı pres bile yapmıyordu. Galatasaray daha derli topluydu ve ayağa pası daha iyi yapıyordu.

BÜLENT ÜNDER'İN YANLIŞLARI
Derbi havasını iyi soluyan Beşiktaş seyircisinin bitmek tükenmek bilmeyen kazanma isteği, yürüyen oyunculara bile müthiş itici güç oldu. Beşiktaş'ın yabancı oyuncularının kalitesi ve yaratıcılığı derbiye damgasını vurdu. Querasma, Bobo, Simao ve Guti'nin iştahı Rüştü'nün kalesinde devleşmesi Galatasaray'ı çökertmeye yetti. Kısacası; Beşiktaş biraz vitesi yükseltti, Galatasaray teslim oldu.
Bülent Ünder'in oyuncu seçimleri de yenilgide rol oynadı. Serkan'ı sağ bek oynatmak ne kadar hata ise Aydın'dan sağ bek yaratmak daha büyük hataydı. İnsua varken top kullanma becerisinden yoksun Çağlar'ı sol bek oynatmak akıl dışıydı. Hakan Balta kulübede oturacağına sol bek oynar, İnsua da en azından sağ bekte görev yapabilirdi. Kafaca tükenen Baros'un yerine genç Anıl oynasa Çek oyuncudan daha fazla çalışır ve mücadele ederdi.
Bana kimse "Culio iyi futbolcu" diyemez. Culio tam bir halı saha futbolcusu. Culio çevre kontrolünü yapmadığı için atmadığı paslar yüzünden ilk yarı Galatasaray Kazım ve Arda ile birçok kez hızlı hücumu yapamadı. Bülent Hoca'nın beğendiği Mustafa Sarp pozisyon almasını bilmediği gibi topu ayağından çıkarıncaya kadar mevsimler değişiyor.
Bir dönem Avrupa'yı titreten Galatasaray'ın bu duruma düşmesinden camia kadar taraftarlar da kahroluyor.
Camiaya sesleniyorum; kavgayı, restleşmeyi ve kan davasını bırakın, yarın geç olmadan bugün kol kola girin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA