Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sonunda kabus bitti

Çok sevdiğim bir atasözü şöyle der ki; "Aklını kullananlara şans yardım eder. Aklın düzeltemeyeceği birçok kusurlarımızı şans düzeltir."
Belçika'dan aldığımız bir puan EURO 2012'ye gitme konusunda umutlarımızı sıcak tuttu. Kazanılan beraberlikte Hiddink'in hoca şansı ile Arda'nın uğuru başroldeydi. Leekens'in Hazard'ı oyundan alması bizim adımıza da bir şanstı. Belçikalı gazeteciler de değişiklik için, "Bu delilik" yorumu yaptı. Şansla da olsa uğurla da olsa Belçika'nın son yıllarda üzerimize çöken kabusu sonunda bitti.
Hiddink'in Fenerbahçe, Trabzon'dan ve ağırlıklı Galatasaray'dan kurduğu kadro erken yenilen şok golden sonra sarsılmasına rağmen Emre- Arda-Selçuk İnan üçlüsünün orta sahada topu yere indirerek birbirlerine yakın, ayağa pası çabuk ve etkili oynamaya başlamasıyla toparlandı. Bu üçlünün çabuk alan değiştirmeleri ve topu sıkışık alanda tutmayıp geriye, yana oynamaları Belçika'nın ayarını bozarken Milli Takım'a güven yükledi. Özellikle Arda'nın sol kanttan sağa geçtiği her dakika Milli Takım için gol fırsatı yarattı. Burak'ın attığı gol Arda'nın sağdan yaptığı atakla geldi. Yine Arda'nın sağdan getirdiği gol toplarına Burak ve Kazım inanılmaz kötü vuruşlar yaptı.
Gerets, Arda'yı överken şöyle demişti: "Zidane'a benziyor. Kolay adam geçiyor. Pas veriyor gol atıyor, attırıyor. Topu her ayağına alışı rakip için tehlike. Çok hızlı değil ama hızlı oyunculardan daha rahat adam ekarte ediyor."

KESİMAL'A HAYRAN KALDIM
Milli Takım'ın uyumu ve akordu kopuk kopuktu. Yerden ayağa bilerek ve görerek pas yaptığımızda oyunun hakimiyeti elimizdeydi. Savunmadan özellikle Servet'in amaçsızca ileri uzun ve yüksek vurduğu toplar, Belçika'yı cesaretlendirdi. Hiddink de Servet'e kenardan bu vuruşlarla ilgili tepki gösterdi.
Bir gerçek var ki; sadece Hamit Altıntop olsaydı Belçika'yı yenerdik.
Emre, Arda, Selçuk İnan dışında Selçuk Şahin topla adam arasına zamanında girerken savunmaya da müthiş yardım etti. Volkan takımın fiziksel olarak çöktüğü ve geriye yaslandığı anlarda kalesinde devleşti. Sabri de çok etkili bindirmeler yaptı.
Ben aklını kullanarak oynayan, sakin, dikkatli ve ilk toplara çabuk basan Serdar Kesimal'a hayran kaldım. Milli Takım müthiş bir savunma oyuncusu kazandı. Dilerim Aykut Kocaman Serdar'ın önünü açık tutar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA