Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Federasyon Hiddink'i motive etmeli...

Milli Takım'ın Kazakistan karşısında oynadığı futbol, "Bu takım Avusturya'yı yener" güvenini bana vermedi. Üstelik Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın olmaması orta alandaki topu kullanma özelliğimizi aksatacak, tüm yük fiziksel açıdan hazır olmayan ve Kazakistan maçında bu halde büyük efor sarfeden Arda Turan'ın sırtına binecek. Hazır bir takımla çalışmak teknik direktörlerin şansı olmuştur.
Hazır olmayan bir takıma teknik direktör damgasını vurarak farklılığını göstermelidir. Hiddink'in Kazakistan maçında kulübedeki görüntüsüne bakınca ruhunun Milli Takım'ı terkettiğini hissettim. Ne hırsı ne de motivasyonu vardı. attığımız gollerden sonra kulübede donuk bir Hiddink gözlemledim. Üstelik biri "altın gol" gibi galibiyeti uzatmalarda getiren goldü. Bu galibiyet bir ölçüde Milli Takım'ı play-off'lara katılma konusunda rahatlattı. Belçika'nın puan kaybettiği devrede biliniyordu. Arda'nın golü Milli Takım'ı en iyi ikinci yapabilecek şansını da doğurdu.
Hiddink, maç sonu basın toplantısında kötü futbolu taktiksel disiplinden kopmaya bağladı. Futbolcularının paniklediğini ve tehlike olmayan bölgelerde bile hata yaptıklarını söyledi. Hiddink'in kötü futbolun gerekçesi olarak öne sürdüğü bu faktörleri ortadan kaldırması gereken isim olduğunu düşünüyorum. Ama o, bunu yapmıyor; kötü futbola bahane üretiyor. Avusturya maçına yönelik "Viyana'da iyi sonuç almak için defansif, taktiksel disiplin konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor" açıklamasını ise komik buldum. Kazakistan maçındaki yanlışlara müdahale etmeyen, kafası dağınık, motivasyonunu yitirmiş Hiddink mi, 2-3 günde bunlara çözüm üretecek?
Werder Bremen'de 4 haftada bir kez ilk 11'e girebilen, 4 maçta toplam 127 dakika sahada kalan Mehmet Ekici, Milli Takım'da 10 numarayı giyip bu görevi üstleniyor. Yaptığı onca pas hatasıyla Emre'yi isyan ettiriyor. Devrede çıkması gerekirken ikinci yarıya da başlıyor. Hiddink, Mehmet'in yerine değişikliği akıl ettiğinde kulübeden bu kez defansif bir orta saha tercih ediyor.

MEHMET TOPAL NEREDE?
O noktada da geçen sezon La Liga'da 23, Şampiyonlar Ligi'nde 5 beş maç oynamış, Euro-2008 yarı finalisti Milli Takım'ın bankolarından Mehmet Topal'ı değil, Selçuk Şahin'i tercih ediyor. Üstelik o Mehmet Topal, sezon öncesi hazırlığını da tam yapmıştı. Selçuk ise, Hiddink'in Emre için dile getirdiği "Zor günler geçiren... Yeterince maç oynayamayan... İyi hazırlanamayan... Futbolcularına doğru şekilde yükleme yapamayan" Fenerbahçe'nin oyuncusu değil mi?
Hiddink'in, Burak'ın yanına ikinci forveti atmak için ve kötü oynayan Kazım'ı çıkarmak için 82. dakikaya kadar beklemesi de büyük hataydı. TFF yetkilileri Hiddink ile konuşmalı. Hollandalı teknik adamın yaşanan süreçten olumsuz etkilendiği yüzünden okunuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA