Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sessiz afet!..

Türkiye her yıl erozyon, yani rüzgâr, seller ve ırmaklarla aşınma ve taşınma yoluyla 1 milyar 400 milyon ton, "Yararlı" toprak kaybediyor. Sadece Fırat 108 milyon ton toprak taşıyor ve bunun 32 milyon tonunu Keban, 31 milyonunu Karakaya barajlarına yığıyor ve bu iki barajın elektrik üretme ömrünü azaltıyor. Türkiye'den 12 kat geniş Amerika Birleşik Devletleri'nde yıllık erozyonun 1.7 milyar ton olduğu bilinirse, bizdeki durumun nasıl bir doğal afet olduğu ortaya çıkar.
1.4 milyar ton toprak, 25 santim kalınlığında 2 milyon dekar tarla demektir.
2 milyon dekar tarlada 600 bin ton buğday yetişir.
600 bin ton buğday, 20 tonluk kamyonlarla, 30 bin kamyonluk konvoy eder. Bir ucu İstanbul'da bir ucu Gerede'de bir konvoy..
600 bin ton buğdaydan 2 milyar 400 bin ekmek yapılır.
2 milyar ekmek, kişi başına 35 ekmek demektir.
Şimdi..
Bu kaybı sıfırlamak mümkün değil.. Ama azaltmak mümkün.. Ağaç dikerek..
TEMA, erozyonla savaşan bir sivil toplum örgütü.. 1 milyon Fidan Kampanyası bu pazar televizyonlarda canlı yayınlarla sürecek.. 2.5 milyon liraya bir fidan da siz dikeceksiniz. Bu kolay, nasılsa yaparsınız.. Asıl önemlisi yayınları izlemeniz, TEMA'yı ve onun savaştığı, bu sessiz, derinden, ama müthiş tehlikeli afeti tanımanız olacak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA