Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Adaletin Bakanı olmak bu!..

Yavuz Donat'ı okurken dün sabah nasıl keyiflendim.. Cemil Çiçek'le konuşmuş Yavuz.. Adalet Bakanı ile.. Benim başlığımda, "Adaletin Bakanı" yazıyor..
Farkı ne?.. Farkı şu.. Birincisi Adalet İşlerini yürüten adamdır. İkincisi, Adalet'i gerçekleştiren adam!..
Cemil Çiçek, hafta sonunda Adalet duyumu fena halde sarsan bir olayın çözümünü düşünmüş bile..
Cumartesi sabahı okuduğum Cavit Çağlar'ın mahkumiyet haberi Antalya'da yaptığım üç günlük tatilde tadımı bayağı kaçırmıştı.
Şimdi şeriatın kestiği parmak acımaz.. Türk sisteminde yargıçlar vicdanen tam tersini düşünseler de, yürürlükteki yasalara göre karar verirler.
Hukukun kuralları yerine getirilir.. Ama ortaya çıkan sonuç adil midir orası tartışılır.
Cavit Çağlar'ın mahkumiyet kararının gerekçesini okumadım. Davanın seyrini de bilmiyorum. Ayni davadan daha önce beraat etmişti. Yargıtay bozdu, bu defa mahkum oldu. Demek tartışmalı bir durum var ortada en azından..
Orası benim işim değil. Bağımsız yargı gücü şimdi bu kararları da, yüce Yargıtay'da ele alacak.
Benim "Adil" mi dediğim başka şey..
Cavit Çağlar kim?..
Ne yapmış, ne yapıyor?.. Diyelim İnter Bank'tan haksız bazı krediler aldı.
Peki ne yaptı bu kredilerle.. Paraları yurtdışına kaçırıp milyarla dolarlık hesaplar mı açtırdı, başı sıkışınca kaçıp yemek için..
Tam tersine.. Hakkında dava açıldığında yurtdışındaydı. Döndü geldi.. İstese Türkiye ile suçlu iade anlaşması olmayan bir ülkeye sığınır, kaçırdığı o hayali milyarlarla beyler gibi yaşardı. Ağır tedavi görüyordu New York'ta.. Bitmesini bekledi ve ülkesine, vatanına geldi.
Yani usulsüz krediler, Cavit Çağlar'ın kişisel hesabına gitmedi.. Nereye gitti peki..
Nergis Holding'e.. Nedir Nergis?.. Bu ülkeye ödediği vergileri, yıllık ihracatı ile Türkiye'nin Dış Ticaret açığına fevkalade olumlu katkılarını bir kenara bırakıyorum.
Nergis Holding Bursa'da 20 bin dolayında insana iş sağlıyor.
Bir ailede ortalama 5 kişi var ülkemizde.. Bu şu demek.. Bursa'da her ay 100 bin kişinin aşında Nergis, dolayısı ile Cavit Çağlar var..
Bursa kent nüfusu 1 milyon 300 bin falan..
Yani bu kentte her 12-13 kişiden biri Cavit Çağlar'ın açtığı iş alanları sayesinde yaşamını sürdürüyor..
Bu ne demektir, tahmin edebiliyor musunuz?.
Cavit Çağlar Bursa'yı ayakta tutan temel direklerden biri..
Cavit Çağlar'ın haksız kullandığı karar bağlanan kredi 1.8 milyar dolar. Kabul etmiş, devletle anlaşma imzalamış ve ödemeye başlamış.
Nergis'in gücüne bakarsanız, şüpheye gerek yok. Borç son kuruşuna kadar ödenecek.. mi?..
Çağlar başta tüm Nergis yönetimi 3 yıl yatarsa, kesilen 1 katrilyona yakın ceza tahsil edilirse, Nergis çöker.. Çökünce, 20 bin aile işsiz kalır, geçiniz.. Devlet de alacağını tahsil edemez.
Şimdi bu dava Amerika'da olsa.. Bu durum jürinin önüne konsaydı, Çağlar'ı mahkum edecek jüri bulunamazdı. Bizde kanun var.. Kanunun kuvveti.. Yargıcın fazla müdahale gücü yok..
Ama bakın Adalet Bakanı'nın var.. Yavuz'la konuşmasında Cemil Çiçek "Geçici bir düzenleme getirebiliriz" diyor. "İnsanlar devlete verdikleri ekonomik zararı karşılıyorlarsa (Çağlar fazlası ile karşılıyor), aldıklarını iade ediyorlarsa (Çağlar ediyor) bir defaya mahsus cezaları erteleyebiliriz" diyor.
"Bu ABD hukukunda da var, AB hukukunda da" diye de ekliyor..
Aynen öyle.. Var gerçekten.. Türkiye'de de Adaletin Bakanı var!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA