Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kazasız belasız büyü

Bir tavsiye

G-mall yanınca Profilo'ya döndük.. Uzun zaman gitmemiştim.. Hoş bir sürpriz çıktı karşımıza, Ünal'la.. Okafe.. Gerçekten "O" kafe hani.. Nasıl güzel bir ambiyans yakalamışlar, alışveriş merkezinin göbeğinde.. Hele o içine gömüldüğünüz koltuklar.. Ben bir sandviç istedim.. Ünal Zengin Sosis Tabağı.. Bir tabaklar geldi önümüze kocaman.. Esas oğlan kayıp nerdeyse.. Öyle zengin garnitürler.. Bir tabakla iki kişi rahat doyar.. Ünal sormadan edemedi.. "Bu herkese mi böyle.. Yoksa bize torpil mi?.." Herkese aynen böyleymiş.. Ertekin'i buraya götürmem gerek..
GMall ocağın ikinci haftasına yetişecekmiş, Muzo'dan haber.. O zamana kadar yerimizi bulduk.. Okafe ve Odeon Sinemaları..
Film Büyü.. Kazasız belasız seyrettik..
Madde 1.. Orhan Oğuz herşeyi ile eli yüzü düzgün bir film yapmış.. Son birkaç sene içinde korku ve gerilim adına izlediğimiz pek çok Amerikan filmine de taş çıkartır.. Türk sineması adına çok olumlu bir not daha..
Oğuz'un bir yanı daha var.. Dengeli.. Çok dengeli.. Film öyle uygun ki, çok daha korkutucu, dehşet verici sahnelere.. Fazla düşünmeye de gerek yok. Klasik korku filmi klişelerinden birkaç tane koy, seyircinin nefesi kesilsin..
Filmin erotizm ucu da açık.. Öyle sahneler çekersin ki, günlerce gazetelerin magazin, hatta baş sayfaları filminle dolar.. Herkes tartışır.. Lezbiyen.. Ensest..
Hayır.. Oğuz, seyirciyi fazla irkiltmemek, sarsmamak için gayret sarf etmiş nerdeyse diyeceğim, bu kadar bol kan kullanmamış olsa..
Hikâye iyi.. Anlatım iyi.. Oğuz oyuncularını iyi yönetmiş.. Temeli manken olanları çok iyi oynatmış.. Ece Uslu çok çok iyi.. Rolü kısa olduğu için adı afişte yer almayan Ebru Ürün sinemamızın ilginç tiplerinden biri olur. Değişik fiziği kadar oyunculuğu ile de dikkati çekiyor.
Filmde iki şeyi yadırgadım. Bir ekip şefi arkeologu oynayan tanımadığım aktörün çok amatör görüntüsü..
Bir de.. Aceleye gelmiş hissi veren ve "Belki devamını çekeriz" diye ucu açık bırakılan final..
Gene de şunu rahatça söyleyebilirim..
Büyü, Türk sinemasının en iyi korku-gerilim filmi olma yarışında, çok sevdiğim Okul ile çekişir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA