Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çin'den gelen eksik haber..

Sabah'a yakıştıramadım.. Anadolu Ateşi Çin'in başkenti Pekin'de.. (Bu Beijing'e bir türlü alışamadım..) Çin kaynaklı veriyorlar.. Güzel haber.. Bir Türk dans gurubu, gösteri sanatları deyince dünyanın en önünde gelen ülkelerinden birinde şov yapıyor..
Ama aslında haber daha da güzel.. Pekin'de ayni gece, bir değil, iki ayrı Türk dans gurubu iki ayrı tiyatroda sahnede.. Sadece Anadolu Ateşi değil, Ney de orda.. Bu ülkede adam gibi medya, adam gibi gazetecilik, televizyonculuk olsa, yeri yerinden oynatacak kadar güzel haber..
Ama ikincinin haberi Sabah'ta yok.. Anadolu Ateşi, bir fuar çerçevesinde 3 gün için giderken, Ney üç hafta orada kalacak üstelik..
Ama Sabah'ta Ney haberleri yer almıyor. Ya da Londra'da olduğu gibi, cımbızla seçilen bir gazete kupüründen "Kötü haber" yapılıyor, Ney'i batırmak için.. 21 gün kapalı gişe oynaması yok. Kapısındaki yüzlerce metre kuyruk yok.. Üstelik Londra muhabiri resimleri ile yolladığı halde, onun haberi değil, bir İngiliz gazetesinin kupürü var, Sabah'ta..
Neden?.. Mustafa Erdoğan'ın rakibe tahammülü yok.. Anadolu Ateşi ile Ney'in kökenleri ayni. İkisi de Dansın Sultanları'ndan doğdular. İkisine, hatta üçüne, beşine yer var.. Lord of the Dance.. The Sprit of the Dance, hep, River Dance'ten çıkmadı mı?.. Üçü de ayrı ayrı dünyayı dolaşmıyor mu, İrlanda adına.. Üçünün de yeri ayrı olarak..
Mustafa Erdoğan ve Anadolu Ateşi, atv'deki programda müthiş başarılı idiler. Harika reyting aldılar. Sabah, kardeş kuruluş atv'nin yıldızını mutlu etmek istiyor. Bunun yolu.. Ney batırıla.. En azından yok sayıla..
Bu gazetecilikte var mı?.. Bir dünya başkentinde ayni gece iki Türk gurubunun birden olması haberi, Mustafa Erdoğan üzülmesin diye okurdan kaçırılır mı?. Yorum özgürdür, ama haber kutsaldır, bizim meslekte.. Hani haber?..
Pekin Büyükelçimiz, bu Türk başarısından fevkalade mutlu. Bir davet veriyor.. Ney de davetli, Anadolu Ateşi de.. Ney orda.. Ney orda diye, Mustafa Erdoğan ve Anadolu Ateşi gurubu, Büyükelçi'nin davetine katılmıyorlar..
Olmuyor tabii..
Daha doğrusu oluyor da, yazık oluyor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA