Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hayat bayram olsa..

Sabah gazetenin kapısından ilk giren ben oldum herhalde.. Saat on falan.. Kapıda güvenlik görevlileri, çok sevdiğim gençler.. Yukarda odamı hergün tertemiz tutan Pamuk hanım.. Sarılıştık, bayramlaştık..
Bayramda bayram yapanlar var.. Bayramı tatil yapanlar var.. Bayramda çalışanlar var.. Dünya durmuyor.. Yaşam durmuyor.. O zaman birileri çalışacak..
Polisler çalışacak.. İtfaiyeciler çalışacak.. Can kurtaranlar, doktorlar, hemşireler çalışacak.. Telefoncular, telgrafçılar çalışacak.. Otobüs, tren, tramvay, vapur, uçak görevlileri çalışacak.. Yüzlerle meslekten binlerce, yüzbinlerce kişi çalışacak.. Ama gazeteciler tatil yapacak.. En önde, en örnek olması gerekenler.. İki gün, üç gün süren tatillerde, yani insanların okumaya en çok vakit ayırdıkları dönemde gazeteciler tatil yapacak.. Gazeteler çıkmayacak..
Niye?.. Hakları çünkü.. Ya ötekilerin..
Bayram Gazetesi diye bir rezillik çıkardı son zamanlarda..
Haberin "H"si yok.. Devlet büyüklerinin ısmarlama makaleleri.. Ucuza alındığı için bol bol reklamlar.. Al.. Bak.. At..
Efendim, Cemiyet'in tek geliri imiş..
Cemiyet ne?.. Kaldı mı?..
Bir zamanlar Bayram gazetesi Milli takım gibi olurdu. Okumaya doyamazdık. Bir zamanlar Gazeteciler Cemiyeti en büyük sivil toplum örgütü idi. Devlet protokolunda resmen yoktu ama, fiilen Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında idi.. Konuştu mu manşet olurdu. Cemiyet bildirileri, eylemleri ile ülkeye yön verirdi.
Hani o cemiyet şimdi?.. Adını duyan var mı?. Başkanı kim biliyor musunuz?. Geçen hafta bu ülkenin güya en büyük gazetecilik ödüllerini dağıttı. Duyan oldu mu?..
Bitmiş cemiyete, bitmiş bir gazete ile gelir sağlamak için, gazeteciler tatil yapacak.. mış..
Hadi ordan.. Sabah "Hayır.. Böyle gelmiş, böyle gitmez" deyince, bayrağı ilk tutan oldum. Sonuna dek destekledim.. O günden bu yana da her Bayram gelip çalıştım. Hıncal'ın Yeri hiçbir bayramda kepenk indirmedi.. Tatil yapanlar var tabii aramızda.. Yapsınlar.. Gözümüz yok. Bayramlarda işler hafifler.. O kadar adama da ihtiyaç yok. Nöbetleşe.. Bu bayram bu, o bayram o, tatil yaparlar..
Gazeteci zaten biraz deli adamdır.. Deliye de hergün bayram zaten..
Yılbaşında, bayramda kutlayanlara, hediye yollayanlara teşekkürler.. Yasemin hepsine ulaştı, duygularımı iletti ama, ola ki, bazıları atlanmış olabilir. Kusura bakmasınlar.. Burada onlara açık teşekkür ve mutluluk dileklerimle..
Şarkı, "Hayat bayram olsa" diyor.. Mümkün mü?.. Ulaşılmaz bir hayal mi?..
Değil.. Hatta öyle aslında.. Derin düşünürseniz. Yaşamdan güzel şey var mı?. Hayatta olmaktan güzel..
Yaşadığınız sürece umut vardır çünkü.. Yaşadığınız sürece bitmez..
O zaman..
Yaşanan her gün bir bayramdır..
Hayat dediğimiz şey de, tek tek günlerden oluşmaz mı?.
Yaşamın, yaşamanın kıymetini ne kadar iyi bilirseniz, hayatın tadını o kadar çıkarırsınız..
Bayramınız kutlu, mutlu, hayırlı, uğurlu olsun, dostlarım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA