Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

'Play it again, İlham Ağabey!..'

Play it again, Sam" dedi Rick.. Ve Sam, "As time goes bye"ı bir daha çaldı.. Ve ben koltuğuma nasıl gömüldüm..
Casablanca.. Gelmiş geçmiş en güzel aşk filmlerinden biri..
Aşkın, gerçek aşkın sevdiğini mutlu etmek olduğunu bilmenin filmi..
Nasıl müthiş bir Rick'ti Humprey Bogart !.. Ve o ne inanılmaz bir İngrid Bergman'dı..
Filmin en unutulmaz sahnesiydi, As Time Goes Bye..
Bu Bogart ile Bergman'ın aşklarının şarkısı idi.. Sonra kopmuşlar, İngrid Paul Henried'e giderken Paris'te, Rick Kazablanka'ya yerleşmiş ve orada bu barı açmıştı.. Zenci piyanisti herşeyi çalıyordu. As Time Goes Bye hariç.. O şarkıyı yasaklamıştı çünkü..
Ve bir gün..
Casablanca'yı kaç kez izledim bilmem.. Ama bar ezberimde.. Rick de..
Ve işte şimdi o bardayım.. Piyanosuna kadar tıpkısının aynisi yaratmış, Rick'in Barını Ahmet Ayberk, Frankfurt'ta.. Savaşta tüm kent yerle bir olurken, "Biz burayı karargah yapacağız" diyen Amerikalıların bombalamadığı tek bina, Park Otel (Şimdi Meridien olmuş) altında.. Ahmet, beyaz smokinle tam Rick.. Tek fark.. Piyanoda zenci değil, beyaz var.. İlham Gencer..
O kadar güzel söylüyor ki, "As time goes bye"ı bağırıyorum.. "Play it again, İlham ağbi.." Tekrar çalıyor.. Zaman geçiyor.. Zaman geçerken neler oluyor, insan yaşamında.. Kimler geliyor, kimler geçiyor..
Ahmet, dünyanın en güzel şampanyasını kendi elleri ile sessizce açıyor.. Yudumluyorum.. İlham ağabey, dünyanın en zengin repertuarı ile herkesi mutlu edecek şarkılar söylüyor.. Ayakta.. Yaş 80'in üzerinde.. Ayakta.. Dans ederek çalıyor piyanoyu.. Orada bir genç kız keşfetmiş.. Yanına çağırıyor.. Birlikte bir Falling in love with you, söylüyorlar.. Elvis.. Aşık olmak ne güzel bir duygudur..
Sadece duygulandırmıyor. Hem de nasıl eğlendiriyor.. Bizim acılı arabesk bir şarkıyı ingilizce yapmış, kovboylara uygulamış.. Gülmekten ölüyoruz.. Gecenin ucu sabaha yaklaşırken, Ahmet önüme bir içki bırakıyor..
"Senin için ellerimle yaptım" diyor.. "Tarifini bizzat Hemingway Plajındaki Hemingway Barının barmeninden aldım. Herkes kırık buzla yapar. Ben de öyle yapardım. Oysa mutlak küp buz kullanılmalı imiş..
Ünal'la Küba'da iken 10 gün sadece bunu içmiştim.. Nerden bilir Ahmet, zevkle, keyifle içtiğim tek içkinin bu olduğunu..
Mohito..
Nane.. Limon ve Küba Romu.. "Şerefe" diye kaldırmadan, İlham Ağabey'e seslendim..
"Quando Caliente el sol" diye.. En güzel Küba şarkılarından biridir. Modern Folk Üçlümün baş şarkısı idi, ezber bilirim.. (Bu arada bir müjde.. Modern Folk Üçlüsü, şubatta dönüyor. Türkiye'nin en eski, en uzun ömürlü gurubu.. 1969'dan 2005'e.. 36'ıncı yıl.. Dile kolay.. Tabii ben de dönüyorum onlarla.. Kambersiz düğün olur mu?.. Boss adımız.."
"Güneş ne kadar sıcak, plajda" diye başlıyor İlham Ağabey..
Asıl ben ne sıcağım.. Sımsıcak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA