Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çok yaşa tiyatro!..

Devlet Tiyatrosu Taksim sahnesi kapısı tıklım tıklım dolu.. "Ne güzel" diye mırıldanıyorum içimden.. Bir yandan da, kız arkadaşıma yol açmaya çalışıyorum.. Bir delikanlı "Bunlar için size teşekkür borçluyum" dedi.. "Bunlara sizin sayenizde alıştım.. Bana uzattıkları, tiyatro biletleri..
Bir yazara bundan daha mutluluk verecek ne söylenebilir ki..
İçeriye öyle keyifle girdim ki.. Keyif gece boyu devam etti.. Enfes bir gösteri izledik çünkü..
Anton Çehov zaten en sevdiğim yazarlardan biridir.. Onun küçük skeçleri, 100. Ölüm Yılı anısına Devlet Tiyatrosu'nda..
Dekor ilk anda ısıtıyor sizi, ortada hiç birşey yokken.. Hakan Dündar'ı kutlamak lazım.. Sonra skeçler başlıyor.. Yılmaz Gruda'nın harika türkçesi ile..
Zafer Algöz'ü tanıyorum zaten.. Gene harikalar yaratıyor.. Öbür iki oyuncu benim için yeni.. İlk.. Hatta rollerden birini Semih Sergen ile Galip Erdal dönüşümlü oynuyorlarmış. O gece Semih yoktu diye üzülmüştüm.. Devlet Tiyatrosu'nun bu unutulmaz devini yıllar sonra bir daha seyredeceğim diye heyecanlanıyordum. "Nasıl hayal kırıklığı" derken, bu Galip genç çıktı karşıma.. Olağanüstü..
..Ve de Zeynep Erkekli .. Vay vay vay.. Neler, kimler varmış sahnelerimizde de haberimiz yokmuş..
"Kadın"ı oynuyor, Zeynep iki skeçte ve iki ayrı karakterde.. Ama kadın, hangi karakterde, nerede olursa olsun, kadın.. Onu oynuyor.. Harika oynuyor.. Muhteşem oynuyor.. Anlata anlata bitirilmez oynuyor..
Işıl Kasapoğlu'nu alnından öperim.. Nasıl, zevkli, keyifli, nasıl şirin, tatlı, ama nasıl düşündürücü sahnelemiş skeçleri..
Devlet Tiyatrosu'nda biletler gazoz parası. Bir sinema biletine dört kişi tiyatroya gidebilirsiniz..
Daha ne duruyorsunuz..
Koşun.. Koşun ve "Çok Yaşa Komedi"yi izleyin..
(Bir soru.. Oyunda bir dördüncü skeç daha varmış.. Bizim gittiğimiz gece, üçte bitti.. Neden?..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA