Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sezon da böyle kapanır işte..

Sevgili Feride taç giydirdi.. Bir yaz, böyle bir "Rüya" gibi kapanırdı işte.. Uzun tatil yapamıyoruz ya.. İkişer, üçer gün kaçamaklarla plan yapmıştık ya.. Sonuncusuydu işte Hillside Beach Club Fethiye..
Kazım Baba ile yola çıkarken içim biraz huzursuzdu açıkçası..
En son iki yıl önce gitmiştim Hillside'a.. Ercan'la davetlisiydik, Sevgili dostlar Edip ve Feride'nin.. Harika üç gün geçirmiş, dönmüştük. Bir hafta sonra kaybettik Ercan'ı.. Son beraberliğimizmiş Fethiye, kim bilirdi ki..
Aklıma getirmedim bir daha o tarafları uzun süre..
Feride "Artık zamanı geldi" dedi.. Dalaman-Fethiye yolu güç geçti.. O yol boyuydu son sohbetimiz Ercan'la.. Haftalık dergisini konuşuyorduk. Hillside'da üç gün boyunca ders çalışmıştı, sahilde uzanıp.. Projeler üretmişti.. Bunları anlattı yol boyu bana, birer birer.. Fikrimi soruyor, görüşlerimi not ediyordu.. O yolu unutmam mümkün değil..
Hillside'ın o körfeze bakan müthiş manzaralı yamacın zirvesindeki girişinde durduk birkaç dakika.. Köye baktım aşağıya.. Sonra girdik.. Oracıktaki kafede yorgunluk kahvesi içerken hâlâ buruktu içim.. Etrafa hissettirmeden.. Sonra kalacağımız eve gittik.. Ayni ev, ayni kat.. Bir kat yukarıda Ercan'ın odasında da Kazım..
Evin önünde Ercan ağacı.. İlginç bir Akdeniz ağacı idi.. Ercan da, ben de çok sevmiştik..
Edip fark etti sevdiğimizi.. Döndüm, iki gün sonra sürpriz.. Bahçemde bir fıçı içinde, o ağacın fidanı..
Fidanı dikmeye vakit bulamadan kaybettik Ercan'ı, melun, meşum kazada.. Onu öldüren iki ay yattı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şimdi mahkemesi bitmiş. Dört ay daha yatacakmış.. Ercan Arıklı'nın can bedeli 6 ay..
Ercan'ı gömdüğümüz gün, fidanı bahçeme, tam karşıma diktim.. Adını da Ercan ağacı koydum..
Ercan ağacına dokundum, okşar gibi, merdivenleri çıkmadan..
Odama girdim.. Öndeki terasa bir divan eklemişler bu yıl.. Oturdum.. Arkama yaslandım.. Ercan ağacının yaprakları arasında ışıldayan denize bakarken, Ercan'ı duydum..
"Sersemliğin alemi yok.. Buraya yazı kapamaya geldin.. Geçmişi unut.. Günü yaşa" dedi sanki bana..
"Teşekkürler Ercan" diye fısıldadım..
Başımı yastığa koyar koymaz dalmışım.. Yepyeni bir Hillside gününe başlamak üzere..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA