Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Büyük hata nasıl yapılır?..

"ÇAKIR büyük hata yapmadı" diyordu dün Sabah Spor'daki başlık.. Fener maçlarında "Büyük Hata" deyince, elle atılan gollere, verilene, verilmeyen penaltılara alışanlar için doğru yorum..
Oysa hakem Cüneyt Çakır, adeta Fener forması giymiş gibiydi. İlk on dakikada beş sarı kart vardı Fener'e. İkisi Appiah'a, kırmızıya dönüşen. Faul vermekle yetindi ve biçer döğer gibi oynayan F.Bahçe, G.Saray'ın hızını kesti.
Maç boyu başta Tuncay en az on sarı çıkarması gereken Fener için eli sadece bir kez cebine gitti, buna karşılık, tekme yedikçe itiraz eden her G.Saraylı'ya kart çıkardı. Tam altı tane. Fenerlilerin itirazlarını ise sözlü uyarı ile geçiştirdi. Golü atınca, G.Saray tribünlerini tahrike koşan Tuncay'ı bile görmezden geldi. G.Saray, Daum'un dudağını uçuklatmış. Santrfor Nobre'yi hücumdan eksilterek takımı sahaya dört stoper ile çıkardı, hem de kendi sahasında. Oysa Gerets üstelik deplasmanda üç forvetle hücum edecek yüreğe sahipti. Dört de net gol pozisyonuna girdiler. Birini atabildiler.
2-1 F.Bahçe için yeterli, razı olunacak skor değildi ama, korku dağları öyle bekliyordu ki, üçüncü golü aramak yerine, 2-1'i korumak için, başta kaleci Volkan nasıl vakit geçirme taktiklerine baş vurdular, şaştım kaldım..
Hafta başında 90 Dakika'da ve Foto Maç haftalık söyleşisinde "Mondragon, Song ve Tomas, G.Saray savunmasını ayakta tutan adamlar olarak gösteriliyor. Oysa üçü de öyle tehlikeli bireysel hatalar yapıyor ki, rakip doğrudan gol imkanı buluyor" demiştim.
Mondragon oynamadı. İlk golde Song, Luciano ile kafaya yanlış zamanlama ve dengesiz, kontrolsüz çıktı. Vuramadı, üstelik düştü ve Luciano bomboş kaldı. İkincide Tomas, riskli hareketleriyle Hasan Şaş'a olmayan saçlarını yolduran ve en az üç kez ikaz edilen Tomas, önce asist yaptı rakibine, sonra da gitti, 18 üzerinde indirdi.. Duble hata!..
Bu korkak Daum'u, Sami Yen'de yürekli Gerets, bir de tarafsız hakem bulursa perişan eder!

***
Bu arada bir alkış da Disiplin Kurulu'na .. Diyarbakır'a 2 maç seyircisiz verseler F.Bahçe seyirciyle oynayacak. 4 maç verseler F.Bahçe ve G.Saray seyircisiz oynayacaktı. Ama Disiplin Kurulu 3 maç ceza verdi. İnce hesap F.Bahçe seyircisiz Diyarbakır'la oynayacak, G.Saray seyircili Diyarbakır'la..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA