Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Ankara'da Amerikan Büyükelçi'sinin başına gelenleri duymuşsundur. Az kalsın "İkinci Balyoz" faciası yaşayacaktık. Adam, asansörde kapalı kaldı. Kendi elçilik binasında olsa neyse, CHP'nin yeni binasında.
CHP'nin trilyonluk Genel Merkez binası. Hani, Akıllı Bina diyorlar ya, işte o! Akıllı binanın akılsız asansörü mü desem, yoksa bina da akıllı, asansör ondan da akıllı, ama başkalarının akılsızlığından mı desem, Elçi asansörde asılı kaldı Abuzittincim.
Neyse ki hemen farkına varmışlar adamcağızı asansörden çıkarmışlar. Ve akıllı binanın taşıma sistemi tümden dumura uğradığından sayın elçi 12 katı yangın merdivenlerinden yürüyerek inmek zorunda kalmış.
Neyse, herkesin başına böyle şeyler gelir. Amerika'da gelmiyor mu? Mesela, on beş yirmi yılda bi kere de olsa, orada da elektrikler kesilmiyor mu? Ve düşün, tam o sırada asansörde 101'inci katta kalmışsın!
Elçi şanslı 12'nci katta kalmış. 101'inci kattan inmek bi gün sürerdi! Ama adamcağızın şanssızlığı ikide bi Ankara trafiğinin karmaşasına takılıp randevularına gecikmesi.
O gün de Deniz Baykal'la görüşmesine 20 dakika gecikmiş. Bizim şef, (Hıncal Uluç) sık sık İstanbul'daki trafik anarşisini yazıp "Yok mu bu şehrin sahibi?" diye soruyor. Ankara da İstanbul'a döndü ve başkent de sahipsiz. Bence Ankara'da durum daha vahim. Çünkü devletin tüm otoritesi burada ve o otoritenin gözleri önünde, hatta onların gözlerinin içine baka baka, bizler, trafik kurallarını ihlal edebiliyoruz kardeşim. Düşünebiliyor musun, Dikmen inişindeki Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait kocaman binada Türkiye'nin trafiğinden sorumlu Genel Müdür yardımcısının makamı var ve penceresinden baktığında bu caddede hız sınırının 30 kilometre olduğunu belirten levhayı görüyorsun. Sıkışık saatlerde hız limitine mecburen uyuluyor. Trafik biraz gevşedi miydi 30 kilometrelik yerde, 100'le giden var 100! Minibüs dolmuşlar bile 80'in üzerinde. Trafikte devlet otoritesinin ne hallere düştüğüne bundan daha çarpıcı örnek olabilir mi Abuzittincim?
Ben olsam, şu 30 kilometre levhasını ordan kaldırtırım. Aczin reklamına ne gerek var!?
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA