Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yılbaşı armağanlarınız için.. Hiref ve Mudo!..

TARİHİMİZİN öncü sivil toplum örgütlerinden birinin adıydı, Ehl-i Hiref.. 15'inci yüzyıl sonlarında Topkapı Sarayı'nda, Sultan İkinci Bayazıt tarafından kurdurulmuştu. 1573 kayıtlarına göre, imparatorluk genelinde 983 sanatçı Hiref ehlindendi. Katipler, kumaşçılar, çiniciler, cam ustaları, marangozlar, nakkaşlar, kuyumcular, kakmacılar..
Bugün dünya üzerinde en saygın el sanatları kuruluşu World Craft Council.. Ve Hiref bu konseye üye tek Türk kuruluşu..
Hiref, Türk El Sanatları tasarımında iddialı bir kuruluş.. Logosu "Kültürünü tasarla/ Design your Culture" da buradan geliyor zaten..
Güven Kılıç, Mydonose'u yaratan iki adamdan biriydi. Bu iki adamın çılgın cesaretinden doğmuştu Anadolu Ateşi ve sonrakiler..
Güven gene Türk kültürünü araştırıyor, özünü tutarak modernize ediyor ve dünyaya sunuyor, bu defa Hiref'le.. "Tarih içinde çağdaşlık" diyerek.
Tasarımcısı, kardeşi Ebru Çerezci.. İlk tasarımlar Los Angeles'ta dünyaya sunuldu ve müthiş beğenildi. Kent Belediye başkanı Ebru'yu bir beratla kutladı.
Ben Hüsrev Gerede Caddesi 71'deki salonlarını gezdim, yılbaşı öncesi, sevdiklerim için. Harika şeyler vardı. Beymen'de de bulacaksınız Hiref'i.. Elinizin altında da..
www.hiref.com.tr
Yeni yıl için, özellikle de yabancı dostlarınız için armağan arıyorsanız, harika, gerçekten harika el sanatları bulacaksınız Hiref'te..

***
Yılbaşı deyince.. Bakın Maslak'taki Mudo Ev ve Yaşam'a da mutlak uğrayın, hem de vakit geçirmeden..
Mudo "Ayın 24'ünden sonra burada adım atacak yer bulamazsın" diyor.. O zaman da seçmek öyle zor ki.. Mudo dünyanın dört bir yanından dünya güzeli eşyalar derlemiş.. Mağaza değil, müze, Sunay Akın görmeli.. Ev ve Yaşam Müzesi.. Herkese, her keseye göre armağan var. Aldığınız hediye ile birini etkilemek istiyorsanız bire bir.. Hafta sonu bakın şimdi.. Bol vakit ayırın. Hatta yemeği de hemen dükkanın içinde Köşebaşı'nda yiyebilirsiniz.. Sonra gezin.. Birşey almasanız bile gezmesi zevkli olacak.. Ailecek gidin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA