Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Vatan!..

"TİYATRO 1 lira olur mu" diye saldırdıklarımdan özür dilemem gerek.. Vatan 10 kuruş olursa.. Özay (Şendir) "Biri demiş" diye yazdı, hiciv ustası Neyzen Tevfik olduğunu bilmeden, sütunlarına aldığı dörtlük için.. Babam söylerdi o zamanlar..
"Şu bizim dönme dolap Ahmet Emin
Din ü namusumuza çatmadadır.
Başımız ağrımaz etsek de yemin,
Vatan'ı on kuruşa satmadadır.."
Ahmet Emin, zamanın Abdi İpekçisi.. Büyük gazetecilerden. Vatan'ı o kurmuş..
Şimdi Vatan'ı gene 10 kuruşa satıyorlar.. Çok sevdiğim, çok okuduğum, elimde çok kalan bir gazeteydi. Niye itibarlarını 10 kuruşluk ettiler bilmem..
Can Ataklı başladı. Çok sevindim.. Can'ı da, yazılarını da severim. Hemen dedikodu başladı.. "10 kuruşluk fiyatın sponsoru Can gelince belli oldu.. Cem Uzan!."
Vatan anında zehir zemberek bir Uzan haberi yaparak birinci sayfada söylentileri yalanladı..
Bu arada 10 kuruşluk Vatan'da çok ucuz bir fotoğraf gördüm. (13 aralık, sayfa 3) Bir genç kız.. Bıçaklanmış.. Kanlar içinde sedyede.. Gömlek düğmeleri sonuna kadar açık. Sütyen meydanda.. Bilinçsiz, yarı çıplak yatıyor.. Burası hangi hastane.. Nerde polis?. Foto muhabiri ile ortak mı çalışıyorlar, kendilerine emanet edilen insan namusu, gururu nerde, o ayrı..
Şimdi "İlkeler değişmedi" diyen Tayfun (Devecioğlu) kardeşime soruyorum..
"Bu yayın ucuzlaması mı, değişmeyen ilke.. Sedyede yatan, senin kız kardeşin, kızın, eşin, sevgilin, her neyse sana yakın biri olsaydı, bir kısım sapıkları tahrik eden o fotoğrafı gazetene koyar mıydın?."
Yapmayın.. Vatan'ı sahiden 10 kuruşa satmayın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA