Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bravo Oya!..

MÜZESİZ İstanbul'a İstanbul Modern'i nasıl kazandırdığını ve nasıl yaşattığını yakından bildiğim Oya Eczacıbaşı'na bir teşekkür daha.. Dünyanın önde gelen fotoğraf ajanslarından Magnum'un 16 fotoğrafçısının 1940'lardan bu yana Türkiye izlenimleri sergisi açıldı şimdi.. Gazete haberciliği ile fotoğraf sanatçılığını birleştiren tablolar.. En başta da bizim sevgili Ara'nın siyah beyaz deklanşörü..
Yunanlı Nikos Economopoulos'un fotoğrafları kadar, duvara asılı sözleri de etkiledi beni.
"Türkiye'ye ilk defa seksenlerin ortalarında geldim; çocukken yaşadığım, Türklere duyulan nefret ve düşmanlık beni hem şaşırtıyor, hem de canımı sıkıyordu. Okul yıllarımdan beri kötü olduğuna inandırıldığım bir halkı görmeyi, ona 'dokunmayı' ve duygularımı yeniden tanımlamayı istiyordum. Türkiye tam bir keşif oldu.
Çocukluğumun artık var olmayan Yunanistan'ıydı burası. İnsan davranışlarının masumiyetini, gösterişsiz konukseverliği, Anadolu'daki basit insanların saflığını yeniden yaşadım. Bir ayda Türkiye'ye ve Türklere âşık oldum. İki tarafın siyasetçilerinin de çoğunlukla durumu alevlendiren sözlerinden etkilenmemek kolaylaştı o zaman.
Yirmi yıl boyunca elimde fotoğraf makinesi Türkiye'yi dolaştım. Türkiye üstüne hazırladığım kitabın yayınlanmasını sürekli erteliyorum, çünkü hep buraya dönmek için bir bahanem kalmayacak diye düşünüyorum."
Bu hafta sonu İstanbul Modern'e uğramayı unutmayın sakın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA