Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Osmanlı tokadı?..

Galatasaray çok yakında öyle bir Osmanlı tokadı yiyecek ki, altından kalkması kolay olmayacak.. Bakmayın 6'da 6'ya.. Bakmayın atılan tonla gole..
"Bal" lafı az gelir..
Panatinaykos beşlerdi.. Ligin sıfır puanlı Kasımpaşası dörtlerdi.. Yenilmediği gibi bir de farklı kazandı Galatasaray.. Futbolun Midas'ı adamlar, dokundukları altın oluyor, ama kimse onlara dokunamıyor..
Panatinaykos ve Kasımpaşa'nın girdikleri gol pozisyonları, kaçırdıkları goller, o gözümün hâlâ tutmadığı Leo Franco'nun kurtardığı akıl almaz toplar..
Ligin başından beri oynadığı her maçı kaybedebilirdi Galatasaray.. 6 da 6!.. İşe bak..
Galatasaray kötü oynuyor.. Felaket oynuyor..
Savunmanın iki kanadı da felaket.. Sağdan da, soldan da yüklenen o kanadı koridor yapıyor.. İki kanatta da bek yok..
İki ön liberoya rağmen orta da kalbur.. Çünkü bu iki ön libero da top tutmaya, adam eksiltmeye meraklı ve iyi pas veremiyor. Takım hücuma kalkarken orta alanda kaybettikleri her top da felaket bir kontratak olarak geri dönüyor.. Bu ikisi yan yana oldu mu, iyi top oynamak mümkün değil.
Galatasaray'ın stoperleri de iyi top çıkaramıyorlar. Yani Galatasaray savunmadan doğru dürüst top çıkaramıyor.
Üstelik bir de geride, durmadan yan ve geri pas yapıyor.. Hazırlık pasıymış.. Sevsinler.. Rakip savunma toparlanıyor bir.. İkide bir de bu alanda top kaptırıp rakibe hızlı hücum şansı veriliyor iki..
O zaman oyunu kurma, ilerdeki adamlara kalıyor.. Onlar geriye gelip topu ileri oynamaya mecbur kalıyorlar.
Ne var ki, başta Arda, onların da hepsi ille de bir iki adam geçmeye meraklı.. Çalım atmadan pas vermeyi ayıp sanıyorlar bir.. Ayağa basit oynamaktan da utanıyor, olmadık ince, mucize paslar arıyorlar ve takımın sık sık top kaybına sebep oluyorlar. Bu çalım hırsına rakip sert yanıt verince, yıpranıyor, çabuk yorulup oyundan da düşüyorlar.
Peki Rijkaard ve o durmadan notlar alan Neeskens bunları görmüyorlar mı?.. Görmüyorlar zahir.. Çünkü değişen bir şey yok..
Galatasaray maçlarını, üstün ayakları sayesinde kazanıyor, futbol oynayarak değil..
O ayaklar bir gün duracak.. Rakip bir gün bu kadar kolay gol kaçırmayıp içeri vuracak..
O zaman bal bitecek..
Önlem alınmazsa, o gün yakındır!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA