Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Kurban Bayramın mübarek olsun kardeşim. İnşallah bu defa yollar kana bulanmaz. Caddelerde , sokaklarda , uluorta akıtılan " kurban "kanlarından söz etmiyorum. Biz, insan şeklindeki kurbanlardan bahsediyorum. Son 5 yılda Kurban Bayramı sırasında trafikte kurban verdiğimiz insan sayısı 352! Yalnız geçen yıl, bayramda, 113 kişi ölmüş. Ben bu yazıyı yazdığım gün, Domuz Gribinden ölenlerin sayısı bu rakamı bulmamıştı! ( Perşembe saat 11.00: trafik kazasında ölen sayısı: 12 )
Burdan sigara yasağına geçecek olursak kardeşim, Ankara'ya sabah saatlerinde tepeden bakınca, koyu kurşini renk bi bulut tabakası altına gömüldüğünü görüyorsun kardeşim. Bu içerde yasak olduğu için, kapının önüne çıkarak, sigara içenlerin göğe savurduğu sigara dumanları değil. Resmen kükürt bu. Kalitesiz kömürden arda kalanlar. Kanseri bilmem ama müzmin astımın daniskası.
Aman Abuzittincim sakın kapalı yerlerde sigara içmeyelim, Ankara' nın kükürtlü havasını doya doya içimize çekelim. Ah benim "kuzu" halkım ah!
Sigara yasağının sıkı destekleyicisi Sağlık Bakanımıza şu soruyu, bi vatandaş olarak, sormak isterim kardeşim. Konu sigara yasağı değil, Domuz Aşısı. "Türkiye'de kullanılan aşının cinsi nedir? Eğer MF59 ise, bu aşı daha önce Amerikalılar tarafından İran'a gönderilen askerlere uygulanmış mıdır? Uygulandıysa Amerikalı askerler arasında, sonradan, istenmeyen bazı tıbbi vak'alara rastlanmış mıdır? Merak bu ya.. Ben de bi vatandaş olarak merak ediyorum Abuzittincim.
Gene "Tarih" yazdık. Beşiktaş Manchester'i 1-0 yendi ya. Yahu şu kendimizi "ezik görme" hastalığından artık kurtulalım. Büyük gazetelere bakıyorum hemen hemen hepsi sürmanşetten "tarih yazmaktan" bahsediyor. Yapmayın, ayıptır beyler. Türk takımları son yıllarda kaç tane Manchester devirdi. Bırakın bu "tarih yazma " saçmalıklarını. Ayrıca karşısında tarih yazdığın takımın yarısı 22 yaş ve altı oyunculardan kurulu..
O gece, Beşiktaş'ın galibiyetiyle birlikte maçı anlatan spiker arkadaşımız da coştu. O kadar coştu ki Rüştü' nün son saniyedeki golü, süper bi hamleyle önlemesinden sonra "Ellerinden öpüyorum. Hayır.. Hayır.. Her yerinden öpüyorum Rüştü!" diye avaz avaz bağırdı...
Yapma be kardeşim. İlla öpeceksen "münasip yerlerinden öp" bari.
Halk Bankası da bi sınav yapmış 1250 kişilik kadroya 300 bin kişi müracaat etmiş. Şimdi, "illa muhalif basın" bunu Türkiye'deki işsizlik durumuna bağlıyor. Neden şunu da düşünmüyoruz : Halkbank o kadar iyi bi iş veren ve o kadar da iyi para veriyor ki (brüt 1100) insanlarımız oraya hücum ediyor. Olamaz mı yani ?
Bi başka haberle mektubumu noktalıyorum Abuzittincim:
"Cumhurbaşkanlığına ait İstanbul Tarabya'daki Huber Köşkü için geçen ay yapılan 528 bin liralık çimlendirme ve ağaç budama ihalesinden sonra, şimdi de 6 milyon 440 bin liralık tadilat ve dekorasyon başlatılıyor." ( 19 Kasım 2009 Haber Türk)
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA