Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Kısa bi Kıbrıs gezisi yaptım. Bu mevsimde oralar güzeldir. Ne fazla sıcak ne soğuk. Esasında herşeye rağmen, Kıbrıs'ın bizim tarafı, huzurlu bi yer. Kavga gürültü yok. Daha doğrusu var da bizdeki gibi değil. Mesela Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir aydan daha az bi zaman kaldı. Bi sürü de aday var, ne kavga ediyorlar, ne TV'lere çıkıp birbirlerine ağır laflar söylüyorlar. Hatta tersine, birbilerine "başarı" diliyorlar. Seçim tarihi yaklaşınca sertleşebilirler ama emin ol bizdeki gibi banal olmaz!
Ben oradayken Derviş Eroğlu Cumhurbaşkanlığı için açık ara öndeydi. Sonra, Eroğlu'nun partisinden Tahsin Ertuğruloğlu da aday oldu. Böyle bi olay, yani aynı partiden 2 aday, KKTC'nin siyasi tarihinde ilk defa yaşanıyormuş. Bu durumda şimdiki Cumhurbaşkanı Talat'ın şansının arttığı söyleniyor.
Ben seçimlerden önce genellikle taksi şoförleriyle konuşurum. Onların kulakları delik olur. Siyasi havayı iyi koklarlar. Taksi şoförlerine göre de şansı neredeyse "sıfır"olan Talat, Eroğlu'nun karşısına Ertuğruloğlu'nun çıkıp oyları bölmesiyle (bu kuvvetli bi ihtimal görülüyor) yeniden potaya girmiş. Talat'ın bi şansı daha var. Eğer Rum Lideriyle yapılan müzakerelerde ileriye dönük umut verici bi sonuç alınırsa bu da lehine puan olacak.
Eroğlu'nun verdiği demeçlere bakılırsa, Cumhurbaşkanlığı sırasında daha "koyu milliyetçi" bi politika izlenecek.. Bu Kıbrıs'ın resmen bölünmesine mi, yoksa daha derin bi kaosa mı yol açar kimsenin bildiği yok.
İlginçtir Abuzittincim, Kıbrıs'ta Türk ve Rum halkları arasında göze çarpan düşmanca bi durum gözükmüyor (pek tabiki, iki tarafta da aşırılar var). Lefkoşe doğumlu Türkler sınırdan rahatça öteki tarafa geçebiliyorlar. Rumlar da bizim tarafa. Bizimkiler daha çok alışveriş için (Güney Kıbrıs bizim tarafa göre ucuz) oraya gidiyorlar. Onların bizim tarafa geliş nedeni kumarhaneler ve gece kulüpleri. Bazı Türkler buna kızıyorlar ama kumar ve eğlencenin KKTC' nin sınırlı bütçesinde büyük yeri var.
Turizm ufaktan başlamış. Girne'de de fena değil ama Güney Kıbrıs'ta daha çok turist göze çarpıyor. Olacak şey değil, Lokmacılar kapısından bizim tarafa geçildiğinde o kadar güzel tarihi yapılar var ki, mesela Selimiye Camii, Büyük Han, Kumarcılar Han'ı bunlardan bazıları, turistlerin ilgisini çekmemesine imkan yok. Lakin çevre düzeni iyi değil, bakımsız, adeta kaderine terk edilmiş.. Öyle olunca da Rumlara giden turistin yarısı bile bize gelmiyor.
Türkiye'nin yıllardır verdiği milyarlarca dolar yardım nerelere gidiyor gerçekten merak ediyorum çünkü, genellikle alt yapı da dökülüyor.
Bu arada önemli bi konu Türkiye'den oraya gidenler. Biliyorsun Abuzittincim, nüfus kağıdını gösteren KKTC'ye girebiliyor. Kıbrıslı Türklerin anlattığına göre bazı sabıkalılar, günü birlik hırsızlık yapmaya geliyorlarmış. Zaten hapishaneler burdan gidenlerle dolu.
Herşeye rağmen Kuzey Kıbrıs, sessiz, sakin, insanı rahatlatan bi yer. Tavsiye ederim yaz gelmeden (yazları çok sıcak) git, gör.
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA