Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki enfes sergi..

İki kadim dost.. İki enfes sergi..
Birisi City's'in en üst katında, Toprak Galerisinde.. Fikret Otyam!.. 83 yaşındaki usta gene döktürmüş.. Sergiye gelemez sanmıştım.. Antalya'da orman içinde bir sağlık köyünde bir aylık küre almış, Sevgili Filiz onu.. Aslanlar gibi dolanıyordu..
41 resmi var, Fikret Ağabey'in sergide.. 20 de fotoğrafı.. Afrika'da çektiği.. Bir kedi portresi yapmış, sırf onu görmek için gidilir.
Al kediyi koynuna, öylesi..
Bir de girerken daha hemen sağda dev bir tablo var.. Kar yolları kapamış. Köylü hasta kadını hastaneye taşıyor, kendi çektiği kızakla.. Muhteşem bir Otyam bu..
Nisan sonuna kadar açık.. Ve pazarları da.. Yolunuzu City's'e düşürün.. Otyamlar'ı görün..
Sevgili dostlarım, Kurtuluşlu Niklanlar, uzun zamandır İsviçre'de yaşıyorlar ama ben onları daha çok, İstanbul hasretlerini gidermeye geldiklerinde, ya da ben yazları St. Tropez'ye gittiğimde görüyorum..
"Zarf değil, mazruf (İçindeki) önemlidir" diyenler, Ritz altındaki Ekavart Galeri'de Renée'nin Zarflar sergisini görsünler..
Bir zarf insana bu kadar mı ilham verir..
Renée, bu enfes resim ve heykelleri 2006 yılından beri Cenevre, New York ve Paris'te sergiliyordu. Sonunda sıra İstanbul'a gelmiş. Satıla satıla eserler de azalmış tabii.. Tümü hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız, orada bulacağınız orijinal katalogu karıştırmanız gerek..
1993'ten bu yana, 40'tan fazla sergiyi Şangay'dan Londra, Venedik, Atina'ya dünyanın dört bir yanında açan Renée Niklan 17 Nisan'a kadar Ekav'da, ama Ekav pazarları kapalı..
Yolunuz düşmezse ayni şey değil, ama tıklayın fikriniz olsun..
www.ekavart.tv

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA