Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Avrupa Kültür Başkenti İstanbul!..

"Hıncal Ağbi internete girdim, dolaştım.. Londra'da, Paris'te, Viyana'da bu kadar çok etkinlik yok bu yaz" dedi, kız kardeşim Serpil..
Oysa İstanbul dolu.. Tıklım tıklım dolu, insan nereye gideceğini, hangisine yetişeceğini şaşırıyor..
Niye böyle..
Bence iki sebep var.
Birincisi, İstanbul 2010'da Avrupa Kültür Merkezi.. İkincisi, Avrupa'nın geleneksel Kültür Merkezleri, 11 Haziran- 11 Temmuz arasını Dünya Kupası'na bırakmış olabilirler.. Rekabete kurban olmamak için..
Şimdi "Tıklım tıklım" dolu İstanbul'a bir göz atalım..
Birinci Uluslararası İstanbul Opera Festivali 2 Temmuz Cuma gecesi başlıyor.. Operamızın kraliçesi Yekta Kara festivalin genel yönetmeni. Organizasyon Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün.
Açılış Rossini'nin Fatih Sultan Mehmet'i ile.. 350 kişilik bu dev kadrolu operayı Yekta Kara sahneye koymuş. Açık Hava Tiyatrosu'nda.. Peki ama neden Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı Rumeli Hisarı'nda, yani orijinal mekânında değil?.
Hisar 5 Temmuz'da Duvara Karşı ile açılıyor nedense.. Bremen Operası, Fatih Akın'ın ödüllü filmini, Ludger Vollmer'in müziği ile yorumluyor. Orkestrada bağlama, ney, zurna ve kaval da var.
Rossini'nin ünlü komik operası Sevil Berberi 8-9 Temmuz'da Açık Havada.. Berlin Operası sunuyor. Devamını sonra yazarız.
www.istanbuloperafestival.gov.tr
1-20 Temmuz arasının bir önemli festivali İKSV'nin imzasını taşıyor..
Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 17'nci yılına giriyor. Cazseverlerin yürekleri hoplayacak. Benim gibi azseverler için de iki müthiş konser var..
Birisi Şakir Eczacıbaşı anısına, Tonny Bennet.. Üniversite yıllarımızda onun şarkıları ile yaşadığımız aşkları anacağız, 15 Temmuz gecesi Açık Hava'da..
6 Temmuz'da da Martha Wainwright için ayırttım yerimi.. Kanadalı Folk Şarkıcısı bu konserinde Piaf söylüyor çünkü.. Gerisi mi..
www.iksv.org
Ve de..
2-10 Temmuz arasında bir müthiş festival daha.. Büyük Çekmece Festivali 11'inci yaşına girerken, giderek yerellikten çıkıyor ve İstanbul, hatta Türkiye için önemli bir etkinliğe dönüşüyor.
Bu yıl geleneksel Uluslararası Halk Dansları Yarışması'na 26 ülke katılıyor. Gerçekten fevkalade hoş geceler yaşayacağız.
Paralel olarak bir heykel sempozyumu var. 6 ayrı ülkenin ünlü heykeltraşları seyirci önünde yontmaya başlayacaklar. Eserler bitince, Büyükçekmece'de sergilenecek.
Festival gecelerinde ayrıca konserler var.
Sibel Can, Sinan Özen (2 Temmuz), Fatih Erkoç, Kerem Görsev(5), Sıla/ Yeni Türkü (6), Demet Akalın (7), Volkan Konak (8) ve Özcan Deniz (9). ve bu etkinlikler açık, biletsiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA