Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Filmin keyfini çıkarmaya bakın..

DigiTurk Plus'u olanlar bilir.. Diyelim Lig TV'de bir canlı maç izliyorsunuz.. Bir sahne çok hoşunuza gitti, ya da fena halde merakınızı çekti.. Kumanda üzerinde bir tuşa dokunarak, bir dakika, iki dakika, beş dakika geri alarak, o sahneyi yeniden izleyebilirsiniz.. Bunu da istediğiniz kadar yapabilirsiniz.. Diyelim, maç sırasında sahaya bir şişe atıldı ve kaleci yaralandı. Kim attı?.. Anında geri alıp sahneyi yeniden izleme şansınız var.. Görüntüler içinde atanı süzebilirsiniz..
Diyelim süzemediniz.. O zaman bir adım daha ileri gidip, Yaşam Şifresi (Source Code) filmine giriyoruz. Bir bilimsel sistem içinde sizi, zamanın değil, görüntünün içine gönderebiliyorlar.. Kendinizi tribünde bir seyirci olarak buluyor ve oradan şişeyi kimin attığını aramaya başlıyorsunuz..
İşte bu.. Yaşam Şifresi işte bu..
Chicago kentinde sabahın erken saatlerinde bir banliyö treninde bomba patlamış. Yüzlerce insan ölmüş.. Ayni terörist, akşam saatlerinde şehir merkezinde bir nükleer bomba patlatacak ve binlerce insan ölecek.. Sabahki trene bombayı koyanı bulabilirseniz, akşamki korkunç terör olayını önleyebilirsiniz..
Nasıl?.
Sabah giden trene bir beyin yerleştirebilirsiniz.. Amerikan Ordusunun Yaşam Kodu ekibi bunu başarıyor.. Afganistan'da görevli helikopter pilotu yüzbaşının (Jake Gyllenhaal) beynini trende ölen yolculardan birinin vücuduna bindiriyorlar. Yüzbaşı bu sırada nerde, orası filmde.. Yeni vücutla, beynin çözümü için sekiz dakikası var. Çünkü insan beyni ölümden itibaren sekiz dakika çalışmaya devam edermiş.. Bu yüzden sabahki sahneyi ancak sekiz dakika geriye alabiliyorsunuz. Yüzbaşı trende bombacıyı ararken, sekiz dakika geçiyor.. Boommmm.. Tren havaya uçuyor. Bir daha gönderiyorlar, sekiz dakika önceye.. Booomm.. Bir daha.. Bir daha.. Her defasında öğrendiklerini birbirine ekleyerek sonuca yaklaşıyor, ama vakit de akşama yaklaşıyor. Bombacı, ikinci bomba ile şehir yolunda..
Tabii, trende bir de güzel kız var (Michelle Monaghan), filmin olmazsa olmazı..
Efendim, bilim, mantık, falan filan, geçiniz.. Yaşam Şifresi başından sonuna merakla, keyifle, heyecanla izlenecek bir film olmuş.. Kendi kafanızla olsun tartışmayı bırakın, gördüklerinizi kafanıza takmayın iki saatin tadını çıkarmaya bakın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA