Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şimdi de sussunlar bakalım?..

Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün susarak, görmez ve duymazdan gelerek örtbas etmeye çalıştıkları konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirdi. Mengü, Başbakan'ın talimatı ile, Dünya İkincisi Basketbol Milli Takımına prim olarak tahsis edilen 28.5 milyon liranın kimlere, nasıl ve ne zaman dağıtıldığını soran yazılı önergesini Meclis Başkanlığı'na sundu ve yanıtın, primi tahsis eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesini istedi.
Akçalı konularda gayet hassas olan Başbakan bu sorunun derhal yanıtlanması için, bürokratlarına gereken emri verecektir. Ondan şüphe etmiyorum. Ben, Başbakan'ın, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'den "Yanıtı bu kadar basit bir soruyu görmezden gelerek işi niçin bu kadar uzattınız?.. Niçin etrafta yığınla çirkin dedikodunun artarak dolaştığını bile bile sustunuz ve işin bana kadar uzamasına yol açtınız" diye hesap sormasını da diliyorum.
Akgül, Turgay Demirel medyadaki ısrarlı sorulara inatla yanıt vermezken, soruyu kendisine yönelttiğimde büyük bir pişkinlik içinde, adeta dalga geçerek "Merak ediyorsan, dilekçe ver, 15 günde cevap alırsın" diyen, diyebilen adamdır ve bu adam ne yazık ki, Türk sporunun en yüksek bürokrat koltuğunda oturmakta ve federasyonlara, başkanlarıyla arasındaki özel ilişkilere göre davranarak, devletin sorumlu adamı olduğunu unutmaktadır.
Basketbol Milli Takımının Dünya İkincisi olması üzerine, katkıda bulunanlara 28.5 milyon lira prim dağıtılmasını Başbakan istedi. Bu istek üzerine, Genel Müdür Akgül, bünyesindeki Spor Toto Müdürlüğü bütçesinden derhal 70 milyon lira gönderdi. Neden 28.5 değil de, 70, o da belli değil. Biz onu merak etmedik. Bütçenin hesabı, Spor Bakanı, Meclis, Federasyon Genel Kurullarınca sorulur ve verilir diye düşündük. Ama 28.5 milyonluk primle ilgili dağıtım haberleri bir türlü gelmeyince ve bir aylık faizi ile bir ev alınabilecek kadar büyük bu paranın akbetiyle ilgili çok ama çok pis kokular yükselmeye başlayınca Turgay Demirel'den açıklama istedik. Yapılacak şey çok basitti. Federasyonun resmi sitesinde, dağıtımın listesi açıklanacak, kötü niyetlilerin ağzını kapatmak için de, dağıtılan paranın makbuzlarının fotokopileri yayınlanacaktı. Demirel bu kadarcık şeyi yapmadı. Sorular yazılı ve görsel medyada tekrarlandı. Demirel ısrarla, inatla sustu. Sorular, parayı tahsis eden Genel Müdüre yönlendi. Turgay Demirel ile Amerika gezileri yapan Akgül de "Görmem, duymam, söylemem"i oynadı nedense..
Dedikodular akıl almaz boyutlara ulaşırken inatçı suskunluk devam edince, Ankara'daki gençlik günlerimizde, mahallemizin küçüklerinden, nazımızın geçtiği Manisa Milletvekili Şahin Mengü'den rica ettik.. "Bunlar susuyor. Sen milletvekili olarak, Spor Bakanından sor" dedik. Çünkü ne olduğu bilinmeyen 28.5 milyon lira milletin parasıydı, neticede..
Şahin, soruyu Spor Bakanına değil, primi tahsis eden Başbakan'a sormayı uygun bulmuş.. Böylece yanıtın daha kısa yoldan ve daha hızlı geleceğini düşünmüş olmalı..
Halkın 28.5 milyon lirasının ne olduğunu yakında belgeleri ile öğreneceğiz demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA