Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Valla James-Bond filmleri gibi memleket olduk. Olup bitenleri hayretler içinde izliyoruz. Dehşet, vahşet, ihanet, rüşvet, bomba, top 36 kısım tekmili birden, her bi şey var.
Şimdi bu şike olayına ne dersin Abuzittincim.. Bi bilene sorayım dedim. Öcal Abi'ye (Öcal Uluç, duayen gazeteci, hepimizin ustası, gençliğinden beri de sporun içindedir) sordum.
".. Yıllardan beri olan şeyler. Şikenin, teşvik primlerinin, futbol mafyasının yaptıklarının yıllardır üstü örtüldü, örtüldü nihayet şimdi patlayıverdi" dedi. Öcal Abimize göre polis tarafından basına sızdırılan belgelerin onda biri doğruysa durumun vahameti ortada.
Yani anlayacağın Abuzittincim, durum rezalet. Ama kafama takılan bi şey var.. Belge derken genellikle ses kayıtlarından bahsediliyor. Ben muhabirlik yaparken bu ses kayıtlarından başımız çok derde girmişti. Mesela adamın birisiyle röportaj yapıp banda kaydediyorsun, yayınlanıyor.
Adam iki gün sonra ".. Ben bunları demedim.." deyip mahkemeye gitti mi yandın! Çünkü hakim, senin elindeki bant kayıtlarını delil değil "karine" sayıyor. Hadi, bi sürü tazminat öde.. Öcal Abi'ye onu da sordum.. "Ortalıkta daha çok ses kayıtları dolaşıyor!" dedim.
Öyle değilmiş. Ses kayıtlarını destekleyen yazılı belgeler, senetler, banka hesapları, ayrıca şahitler de varmış. Vaziyet çok ciddi yani.. "Vaziyet çok ciddi" olunca, soruşturma açılmadan önce, n'olur n'olmaz diye, bütün bilgi ve belgelerle Başbakan'a da gidilmiş. Üç saat brifing verilmiş. O da "..Varsa suçlular bulunsun" deyince operasyon başlamış Abuzittincim. Bakalım yarın sabah nasıl bi macera filmiyle karşılaşacağız.
Bu kadar macera arasında gürültüye giden bi haber var. Hatırlar mısın bi zamanlar "Zakkumcu Hoca" denen Marmarisli bi doktor vardı. Zakkumdan elde ettiği ekstrelerle kanser hastalarının ömrünü uzattığını söylüyordu. Olay, 1988'lerde TRT'de yayınlanınca insanlar zakkumları yolup yolup, kaynatıp içmeye başladılar.. Sonra da öldüler. Çünkü zakkum çok zehirli bir bitki. Zakkumcu Hoca Profesör Dr. Ziya Özel, uzun bi süre ortadan kayboldu.. Duyduk ki Amerika'ya gitmiş, zakkumla ilgili çalışmalarını orada sürdürmüş.
Ve geldiği nokta şu: Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Prof. Dr. Özel'in zakkum ekstresini "bağışıklık sistemini destekleyebilecek" bi çalışma olarak kabul etmiş ve ilaç ruhsatı verilmesi konusunda yeşil ışık yakmış. Bu ruhsatın alınabilmesi için daha testler gerekiyormuş. İnşallah hocanın ömrü bunu görmeye yeter, ama Abuzittincim mühim olan FDA'nın böyle bi olayı ciddiye alması. Çünkü FDA doğal ilaçlara (hele kanserle ilgili) şiddetle karşıdır. Kanseri etkilediği klinik deneylerle de saptanan bi çok doğal destekleyici FDA'dan geçer not alamamıştır. Bu yüzden açılan milyon dolarlık mahkemeler hala sürüyor.
Onun için Prof.Dr. Özel'in zakkum ekstresi daha büyük önem kazanıyor. Bana göre kardeşim, bi Türk olarak, Ziya Özel hocanın bu başarısı, insanlık adına, "Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğumuz" haberinden çok daha mühimdir. Türk tıbbı açısından da büyük propagandadır.. Lakin bakıyorum, tek sütun üzerine zor yer bulabiliyor. Ali ile Ayşe haberi değil ki manşetlerden inmesin. Münasip yerlerinden öperim, Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA