Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Medya skandalı ne?..

DÜNYA bir medya skandalının sonunu izledi, pazar günü.. İngiliz diliyle yayınlanan dünyanın en büyük tirajlı gazetesi News of the World (NoW) kapandı. 2.6 milyon satan gazetenin kapanma sebebi bir tele kulak skandalına karışmak..
Yani insanların özel telefonlarını dinlemiş bu ünlü dedikodu gazetesi..
Şaşırdınız değil mi?..
Aslında o bile değil yaptıkları..
Yıllar önce, 13 yaşında bir kız kaçırılmış ve bir süre sonra ölü bulunmuştu. NoW'un yaptığı, kaçırılan kızın cep telefonunun mesaj servisini hacklemek..
Hani teliniz kapalı iken sizi arayanlar sesli mesaj bırakır ve 7 bin bilmem kaçı arayarak o mesajları dinlersiniz ya..
NoW'un bilgisayar uzmanları, kızın cebinin mesaj şifresini kırmışlar, ona atılan mesajları dinleyip her gün haber yapmışlar. Konuşmalarını değil, ona bırakılan mesajları, dinlemişler yani.. Mesaj kutusu dolduğunda, haberleri sürdürebilmek için dinledikleri mesajları silip, yer açmışlar.. Aile de, mesajların devamlı silindiğini öğrenince, kızlarının yaşadığını sanıp umutlanmışlar. Trajik bir durum..
Gazete, sistemi daha sonra başka insanlarda da denemiş ve sonunda yakalanmış. Bedel..
Gazetenin sonu..
..Ve burdan dönün Türkiye'ye.. İnsanların özel konuşmaları nasıl peynir ekmek gibi dinleniyor, nasıl, internetlere, oradan gazete ve televizyonlara düşüyor birbiri ardına ve kimsenin umurunda değil..
Dinlenmeye alıştık, tele kulakçılarla yüz göz olduk nerdeyse..
Ne insan haklarımız kaldı, ne anayasal haklarımız..
Dinlenmeyenimiz nerdeyse yok. Ama yapılan bir işlem yok.. Açıklama yok..
Dinlenenler gizli dosyalarda kalmalı. Açıklanıyor. Peşine düşen yok.. Dinlenmişsiniz suça rastlanmamış. Sizi yasal dinleyenlerin, haberdar etmesi, "Sizi şu tarihler arası dinledik. Bir şey yoktu, kayıtları sildik" demesi gerek. Diyen yok..
Bir NoW'un yaptığına ve başına gelenlere bakın.. Bir de bize..
İngiltere'dekinin adı "Demokrasi" ise, bizdeki ne, söyler misiniz?.
Yeni Meclis'in yepyeni bir Anayasa yapması gereği ve gerçeğinin bundan daha iyi kanıtı olur mu?:
Bu işin yasal yanı.. Bir de gazetecilik, insanlık ve vicdan yanı var ki, o ayrı tartışılmalı.. O konuya da yarın gireceğim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA