Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Tam mektuba başladım ki benzine zam haberi geldi.. Bu bir Yeni Dünya Rekoru'dur! Artık 97 oktan benzin, bizim güney taraflarında, 4 lira 53 kuruşa satılacak. 5 liraya doğru hızla gidiyoruz. Bizi kimse yakalayamaz. Sabah erken saatlerde TV'de haberlere bakıyorum. Bundan tek kelime yok.. Yav bu bi rekor, üstelik Dünya Rekoru.. Nasıl tek kelime söylemezler. Herhalde ilerki saatlerde bu sevindirici rekoru izleyicileriyle paylaşacaklardır.. Gene de, ilk haber programlarında bundan söz etmemelerini garipsedim.
Pek tabii şuna da üzülüyorum.. Rafine ettiğimiz benzinin tüketim fazlasını neden hala 98 kuruştan başka ülkelere satıyoruz. Bu kategoride maalesef çok geriyiz. Dünya Şampiyonluğumuza hiç yakışmayan bi durum.. İnşallah yakın zamanda muhterem büyüklerimiz bu çarpıklığı düzeltirler kardeşim.
Abuzittincim bana göre bi çarpıklık daha var. Fakat vatandaşlarımız bu konuda hiç tepki vermediğinden ben çarpıklığın kendimde olduğunu düşünmeye başladım.. Yediğimiz içtiğimizin neredeyse yüzde 60'ının sağlık kurallarına uymadığı söyleniyor. Hatta soluduğumuz havanın içindeki ağır metaller tehlike sınırını çoktan aşmış.
Bundan dolayı biz Türkler, mesela bi Yunanlıya göre daha az yaşıyormuşuz. Yalnız Yunanlı değil, bi İtalyan, bi Fransız,bi Alman, bi İngiliz, Avrupa'da ne kadar ülke varsa onların insanlarına göre daha az yaşıyormuşuz. Ne kadar az yaşıyormuşuz dersen 6 yıl kadar.. Yani onlar bizden 6 yıl fazla hayatta kalabiliyorlar. Bunlar OECD'nin yaptığı araştırmalardan çıkan "ortalama" rakamlar.
Ayrıca bizi sevindirecek başka veriler de var. Mesela Afrikalılara göre Türkler ortalama 14 yıl daha uzun yaşayabiliyoruz.
Şimdi Abuzittincim, kafamı kurcalayan bi başka meseleden söz etmek istiyorum.. Belediyelerimiz insanlar spor yapsınlar, daha sağlıklı olsunlar diye pek çok şehrimizde koşuyürüyüş pistleri inşa ettiler. Hem de tartan.. Avrupa'dakiler gibi. Dikkat ediyor musun çoğu, trafiği en yoğun caddelere paralel. Hele Ankara'dakiler şehirlerarası yollarla içiçe.. Oralarda hava kirliliğinin çok olduğu söyleniyor. Zaman zaman ölçümler yapıldığında otomobillerin, otobüslerin, kamyonların egzozlarından çıkan ağır metallerin insan sağlığına zarar verebilecek ölçülere ulaştığı görülüyormuş. Görülüyormuş ama insanlarımız çocuk çoluk oralarda koşuyorlar. Bu ağır metal denen şeyler, platinyum, kurşun, arsenik gibi bi takım maddeler. Güya bunları solunum yoluyla vücudumuza alırsak, böbrekti, mideydi, ciğerdi bi yerlere yerleşip kanser üretmeye başlıyorlarmış.. Şimdi ben diyorum ki, eğer böyle bi şey cidden varsa belediyelerimiz neden bu pistleri oralara yapsınlar. Hadi yaptılar, şehirlerde oturanlar, hele spor mupor yapanlar, genelde, bilinçli okumuş yazmış vatandaşlarımız, oralarda neden koşup da bu pis zehirli havayı solusunlar? Kafamın karışmasında haksız mıyım ?
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA