Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Avukat!..

Avukat lık mesleği, giderek Amerikanlaşıyor.. Amerika'da avukatlar en çok kazanan meslek guruplarının başında gelirler.. Çoğunun özel uçağı bile vardır anlayın.. Ama bunun karşılığı acıdır.. Toplumda uyanan nefret.. Avukatlık üzerine her yıl yığınla fıkra kitabı çıkar.. Bu fıkralarda meslek yerden yere vurulur..
Sebep?..
Avukatlar davayı kazanmak için her türlü cambazlığı yaparlar, karşılığında aslan payını da onlar alırlar, müvekkilleri değil..
"Niye onlara benzemeye başladık galiba" diyorum..
Boşanma davalarında edilen lafları okudukça..
Yıllarca birlikte yaşamışlar. Bir gün yürümez olduğunu hissetmiş ayrılmaya karar vermişler. Ortada çocuklar da var. Sessiz sedasız boşanacaklar..
Olur mu?.. Tazminatlar.. Nafakalar.. Avukat, müvekkiline ne kadar kazandırırsa, payı o kadar büyüyecek..
O zaman al sana, gerçekliği belli değil, olsa bile, en azından çocuklar açısından gizli kalması gereken en iğrenç ithamlar gazete manşetlerinde..
Ne insanlık kalıyor, ne sapıklık.. Okurken iki taraftan da iğreniyorsunuz, siz üçüncü şahıslar.. Bir de kendinizi çocukların yerine koyun.. Ne hale geldiklerini düşünün..
Avukatın dilekçeyi mahkemeye verecek. Tanıdık gazetecilere de fıslayacak.. Sonra sen gazetelere saldıracaksın.. "Bunları niye yazıyorlar" diye..
Hadi canım sen de!..
Bu boşanma davaları rezilliğine Baroların bir lafı olur mu acaba?.. Hiç değilse çocukları koruma açısından..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA