Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Antigone Hindistan'da..

Makedonyalı İskender'den sonra, bu defa Anadolulu Antigone fethetti Hindistan'ı.. Başkent Yeni Delhi'de yapılan 14. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde Türkiye'yi Devlet Tiyatrosu temsil etti. Ve Kenan Işık'ın harika sahnelediği Sofokles'in ölümsüz oyunu, tıklım tıklım dolu salonun ayakta alkışları ile bitti..
Haberiniz var mı?.. Nerden olsun ki?..
Kenan Işık, oyunu tanıtan yazısında Antigone'nin Batı Anadolu'da yaşanmış bir öykü olduğunu anlattı ve "Güçlüler hala eziyorsa, güçsüzü.. Hala bir kukla oynatıcısı gibi yönetiyorsa, dünyanın bugününü tiranlar.. Hele de hala vurup öldürüyorsa, kardeş kardeşi.. Analar bacılar hala arıyorlarsa kayıp oğullarının kardeşlerinin meçhul mezarlarını.. Hala yeni ölümler ekleniyorsa, eski ölümlere ve bütün bu olup bitenlere rağmen, Shakespeare'in dediği gibi 'Dilini bağlayıp duruyorsa, sanat' hala, bir kere daha hatırlatmak istedik, Sofokles'i ve Antgone'yi" diye yazdı..
Türkiye'nin, Türk Devlet Tiyatrosu'nun temsil edildiği bu festivale, Türk Hava Yolları oyunun dekorlarını taşımak için, ödenmesi imkansız bir fiyat istedi.. Kamunun hava şirketi kamunun tiyatrosuna destek olmadı.. Türk Hava Yolları'nı artık tanıyamıyorum.. 30 bilet için Boğaziçi Üniversitesi'nin 11 yıldan beri süren sponsorluğuna da son verdiler, el oğluna ve el kızına milyarlar öderken..
Türk Hava Yolları'nı artık sevmiyorum..
THY taşımadı diye, oyundan ve festivalden vazgeçilmedi. Orada bulunan olanaklarla iki gün içinde bir dekor icat etme başarısı da gösterildi.
Devlet Tiyatrolarını yürekten kutluyorum.
Bu arada Denizlililere bir müjde.. Antigone, bu cumartesi, Denizli'de.. Kaçırmasınlar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA