Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Amerika'da kürtaj!..

(Los Angeles'tan bir minik not.. Safter Yılmaz'dan..)
Kürtaj konusunda ben de iki kelime edeyim dedim.. Amerika'da kürtaj 40 yıldır serbest.. Araştırmalar 45 yaşına gelen kadınlardan üçte birinin kürtaj yaptırdığını belirtiyor.. Ancak iki düzineyi bulan eyalette kürtaj yapılmasını zorlaştıran yasalar çıkmış durumda..
Son Gallup araştırmasına göre kürtajı destekleyen gurupların oranı da 1995'ten bu yana her yıl azalmış durumda.. 1995'te kürtajı destekleyenlerin oranı yüzde 56 iken, bugün yüzde 41'e düşmüş bulunuyor.
Ancak kürtajın yasaklanmasını isteyen gurupların oranı ise yıllardır yüzde 20'yi geçmiyor.. Bu da Amerikalıların yasaklara karşı olduğunu ve kürtaja karşı olanların bile bu konuda kesin karar verme haklarının kendilerinde olmadığını kabul ettiklerini gösteriyor..
Anneler 16 yaşında kızlarını hamileliği önleyici haplara başlatırken, eczanelerde sevişme sabahı hamile kalmayı önleyen "Plan-B" denen hapların satışı da serbest.. Bu şekilde kürtaj yapmaya ihtiyaç kalmadan hamileliği önleyici tedbirler alınmış durumda..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA