Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türkiye'nin "güzel" gecesi..

Şimdi bu ülkede "Güzel" bir Türkiye Güzeli gecesi isteniyorsa eğer, yayıncı kuruluşun derhal, ama hemen kolları sıvaması gerek..
"A'dan Z'ye" her şeyi yüklenerek ve yüklendiğini şimdiden ilan ederek..
İlk olarak yarışmanın Uluslararası Temsilcisi Can Sandıkçıoğlu ile bir anlaşma yapılmalı ve Can'ın yarışmanın organizasyonu ile hiç bir ilgisinin olmadığı duyurulmalı ki, "Miss Turkey" üzerine uyanan ve katılmaları azaltan şüpheler en baştan giderilsin..
Sonra yayıncı kuruluş, ön seçmeleri duyurmaya başlamalı.. Bu seçmeler yerel ve minik yarışmalar halinde gene televizyonda yayınlanarak yapılmalı..
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Erzurum, Trabzon, Adana bölge merkezleri olabilir. Hatta bir de Avrupa Seçmesi.. Frankfurt'ta mesela..
Böylece hem işin ciddiyeti anlatılır, hem de seçmelerin daha geniş bir alana yayılması sağlanır.
Oralarda jüriler, derecelendirme yapmadan finalde yarışabilecekleri ilan ederler. Heyecan isteniyorsa, bir tek güzele bölge tacı da giydirilebilir. "Ege Güzeli, Karadeniz Güzeli, Doğu Güzeli" gibi..
Tüm bölgelerden seçilenler, İstanbul'da hepsi güzellik uzmanlarından kurulu ana jürinin önüne çıkarlar. 20 finalist ayrılır ve kampa alınırlar. Bu kampta çok uzman hocalar, yürümeyi, dans etmeyi, konuşmayı, gülümsemeyi öğretirler..
Bu arada, yayıncı kuruluş, geceyi bir televizyon şovu olarak düzenleyecek yapımcıyı belirler.. Tek sorumlu olarak göreve getirir..
Bu kişinin böyle görkemli şov deneyimine sahip bir müzikal yönetmeni olması şarttır.. Mesela o hala unutulmaz Taksim/ Lirik Tarih gösterisini yapan Yekta Kara..
20 güzelin de içinde olduğu dans, müzik ve şov programı tüm Türkiye'nin ilgisini çekecek bir zenginlikle hazırlanır. Hatta uluslararası müzik starları da davet edilir. Canlı müzik yapacak bir büyük orkestra kurulur.. Play back asla yapılmaz. Tüm danslarda ve eşliklerde güzeller kullanılır..
Ülkenin en mükemmel sunucusu, aylar öncesinden belirlenir. Komedi yazarı bir ekip de görevlendirilir. Sunumların ve güzellerle yapılacak konuşmaların sıradan, klasik, klişe değil, baştan sona merak uyandırıcı, şaşırtıcı ve güldürücü, düşündürücü olması sağlanır.
Geceye, sinemadan siyasete en popüler insanların konuk olmaları sağlanır. Kırmızı Halı cazipleştirilir. Halının iki yanına gerekirse, otobüslerle seyirciler getirilir. Portatif tribünler bile kurulur. Kırmızı Halı geçişinin kendisi izlenmeye değer bir şova dönüşür..
Bütün bu hazırlıklar en az sekiz ay süreceğinden ve her hazırlık doğal olarak habere dönüşeceğinden, final gecesi ister istemez merak ve heyecanla beklenmeye başlanır..
İnsanlar ekran başında toplanırlar.. Saatlerce eğlenirler..
Şimdi bunu yapmak çok mu zor?.
Hayır!..,
Aynen yazdığım kadar kolay.. Ama bir TV yöneticisinin önce "Büyük" düşünmesi, sonra cesaretle ortaya atılması, gereken masrafları göze alması ve kolları sıvaması gerek..
Bunu yaptığı an, yılın en seyredilen şovuna imzasını atar. Miss Turkey'nin her yıl artan bir ilgiyle (Tabii reklam geliriyle de) izlenmesini de sağlar..
Haydi bakalım Erman Yerdelen (Son yarışmayı yayınlayan Doğuş Gurubu TV'leri CEO'su) dostum!.. Var mısın?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA