Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Haşo'nun yanılgısı..

Haşo, benim gibi bahçe sever.. Geçen gün almış eline çapayı.. Dalmış bahçeye.. Elleri su toplayana kadar. Sonra da oturmuş ektiklerinin karşısına..
Filozof ya.. Felsefeye dalmış.. Yazıyor..
Apartman çocukları "Toprakla uğraşmak insanı dinlendiriyor" diyorlarmış.. Oysa dinlenmenin çok daha basit ve güzel yolları varmış.. Denize bakmak.. Müziğe vakit ayırıp içimize akıtmak, falan.. "Emin olun ki, ruhumuz iliklerine kadar dinlenir" diyor ve de tam da orda yanılıyor..
Apartman çocukları haklı Haşo.. Toprakla uğraşmak dinlendirir.. Hele ıslak toprak ve çimlerle çıplak ayakla uğraştın mı?.
Bir, bilimsel dinlenirsin.. Vücutta birikmiş elektrik, fiziksel deyimle topraklanır.. Usta hocalar, takımlarını maçtan sonra sulanmaya başlayan çimler üzerinde koştururlar.. Niye?.. Bilimsel adıyla "Aktif dinlenme" yaptırmak için..
İkincisi.. Asıl önemlisi..
Denize bakarak, ya da müziğe dalarak dinlenemezsin Haşo.. Vücudun, kasların dinlenir tamam.. Ama dinlenme o mu?. İnsan fizikman ne kadar yorgun olursa olsun, 8 saatlik uykuyla her şeyi sıfırlar.. O kolay.. Esas olan, kafanın dinlenmesi.. Denize, müziğe daldın mı sen, kafan da düşünceye dalar.. Hele bugünün Türkiyesinde düşünmeye başladın mı da, ne tadın kalır, ne tuzun.. Kafan daha da yorulur.
Kafanın dinlenmesi, ona düşünme fırsatı vermemekle olur.. Çapayı eline alıp, kazmaya, ekmeye ve üstünü düzeltmeye başladın mı, artık ondan başka şey düşünmezsin, uğraştığın sürece.. Düşünürsen çapayı ayağına vurur, bahçe makasıyla elini kesersin..
Yaptığın o basit işten başkasını düşünemediğin o süre içinde, kafan dinlenir işte..
Keşke her apartman çocuğunun bahçesi olsa Haşo..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA