Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bürokrasi Hazretleri..

Gazeteciliğe başladığımız yıllarda, başta karikatüristler, en çok dalga geçtiğimiz şey, bürokrasiydi. Şaka maka derken, cüzdanımızda iki vesikalık resim, 15 kuruşluk damga, bir kuruşluk tayyare pulu ile dolaşır olmuştuk, İç cepte de, nüfus sureti ve ikametgah kağıdı ile..
Sonra Turgut Bey devrimi geldi.. Bürokrasiyle savaş başladı.. Önce pullardan, sonra muhtar kağıtlarından kurtulduk.. Peki bürokrasiden kurtulduk mu?.

***

- Oğlunun trafik kazasında ölümü üzerine cenazesine katılma izni verilen Silivri tutuklusu, önce jandarmayı, sonra götürecek aracı bekledi. Feribot aracı almayınca, Körfez'i dolaşarak çok kıymetli zamanı iyice kaybetti. Cenaze namazını kaçırdı. İmam "Güneş batıyor, gömmem lazım, dini açıdan" diye uyarırken, son anda mezar başına yetişti.
- 5.5 yaşındaki kız kan kanseri. Tedavisi Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılıyor. Baba ve anne Antalya'ya tayinlerini istediler. Hemşire anne tayin edildi. Öğretmen baba, kan kanseri kızının başına gidemiyor. Mevzuat efendim.
. - Polis memuru, "Depresyon geçiriyorum. Bu silahı benden alın, tatsızlık çıkmasın" diye devlete başvurdu. Cevap, red.. O polis silahı ile işinin başında.. Yarın o silah patlarsa..
- Dört arkadaş balığa çıktılar. Kayıkları battı.. Biri yüzerek kıyıya ulaştı. Üçü kayıptı. Arama için helikopter istendi. Helikopter izni Ankara'dan veriliyordu. O izin başkentten Küçük Çekmece'ye gelene kadar, denizde kalan üç kişi boğuldu.
- Yedi yaşındaki küçük kız yaşamak için kalp değiştirme ameliyatı bekliyordu. 17'nci sıradaydı. Sırası geldi. Hastaneden "Evine telefon ettik, açılmadı" dediler. Günah onlardan gitti, kız öldü.
- Mahkum ölümcül kanser. Bir aylık ömrü var. Cumhurbaşkanı af yetkisini kullanarak müdahale etti ki, ailesinin yanında geçirsin son günlerini.. Ama ille de Adli Tıp raporu şart. Adli Tıp'ta sıra da altı aydan başlıyor..
***

Bunları sadece son bir hafta, falandan derledim..
Şimdi biri kalksın da söylesin bakalım, Bürokrasi Hazretleri'nin bu ülkeden kovulduğunu..
Ah Cafer Zorlu ah.. Sen olacaktın "Varsa olay, çizmek kolay" diyerek.. Neler çizerdin neler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA