Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar neşesi

Eyüp Karadayı, 1980 Moskova Oyunları'nda tüm Türk ekibinin neşesiydi. Russia Oteli'nde her gece yatmadan önce toplanır, Eyüp'ün fıkralarını dinler, kahkahalar arasında günün yorgunluğunu atar, öyle uyurduk. Neşe, en iyi uyku ilacıdır, orda öğrendim. Eyüp, gazetecilikten emekli olunca, derlediği fıkraları kitap haline getirmeğe başladı. Üç kitabı çıktı, bitmedi. Adamda bir hafıza var, binlerce fıkra biliyor ve unutmuyor.. Şimdi dördüncüsü piyasada.. 300 Temel Eser!.. Adı üstünde.. Karadeniz fıkraları.. Aldım, yatağımın baş ucuna koydum. Her gece uyumadan bir iki sayfa.. Moskova Geceleri'ne dönmüş gibi oluyorum.. Siz de olun.. Sonsuz Kitap'tan çıkmış. 13 lira.. 260 sayfa.. Pazar Neşemizi de Eyüp'ten seçtim, fikriniz olsun diye..

***

Küçük Temel hüngür şakır okuldan dönmüş.. "Matematikten sıfır aldım. Üstelik öğretmenim beni dövdü.." Babası "Ne oldu" demiş.. Anlatmış Temel.. "Öğretmen 'İki kere üç kaç eder' diye sordu. 'Altı' dedim.." "Aferin doğru demişsin" demiş babası.. "Eee?.." "Sonra bir soru daha sordu öğretmen. 'Üç kere iki kaç eder' dedi.." Babası atılmış. "Hastir lan. Ne farkı var ki.. Ayni.." "Ben de aynen böyle dedim öğretmene.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA