Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dile düştük iyice..

Safter Yılmaz'dan bir Los Angeles notu geldi gene.. Üzücü..
Los Angeles Times gazetesi Amerikalı turistlerin nelere dikkat etmeleri konusundaki yazısında İstanbul'daki taksi şöförlerinin bir aldatmacasına da yer veriyor..
İstanbul'da bazı taksiciler taksimetre 15 yazarken müşteriden aldıkları 20 lirayı hemen bir 5 lira ile değiştirerek "Eksik verdiniz 10 lira daha vereceksiniz" diyor ve turistten bir 10 lira daha alıyorlarmış.Turist arabadan indikten sonra 15 yerine iki misli 30, ödediğinin farkına varıyormuş..
Bu kazıklama hilesinin en çok İstanbul ve New York'ta yapıldığını belirten gazetenin derlediği şikayetlere göre Barcelona'da yankesicilere, Roma'da korsan taksicilere, Paris'te metroya binerken otomatik ödeme makinelerinin yanında güya yardım etmek isteyen ama aksine cepleri boşaltan gönüllülere ve uzakdoğuda Bangkong'da ise kendilerini sahte mal satan dükkanlara götüren "tuk-tuk" denen üç tekerlekli araçlara dikkat etmek gerek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA