Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Pazar sabahı sana bu kötü haberi vermek istemezdim.. Maalesef, benzin fiyatlarında Norveç bizi gene geçti. O kadar fark yok, birkaç kuruşluk bi şey ama "En pahalı benzin kullanan ülkeler" arasında Dünya Birinciliğimizi kaptırmak çok üzücü. Sabah internete girdiğimde "This is Money"nin web sayfasında Norveç bayrağını bizimkinin üzerinde görünce kahroldum.
Bizden sonra en pahalı Hollanda, sonra İtalya ve Yunanistan geliyor.. Çok şükür onlarla aramızda bayağı fark var. Bizi yakalayamazlar. Gerçi, aynı gün, "Gazetecilerin en çok hapsedildiği ülkeler" arasında birinciliği Çin'den almışız ama o ayrı, benzin ayrı!
"Hapisteki gazeteciler birinciliği" ile "Benzine en çok para veren ülkenin insanlarının birinciliği" uluslararası itibar açısından aynı kefeye konamaz herhalde.. Onlar nihayet gazeteci.. Ötekine gelince demek paramız var ki dünyanın en pahalı benzinini alabiliyoruz. Bu gurur verici bi şi.. Dünyadaki gerçek gücümüzü gösterir. Kendimize güveni gösterir. Amerika bile bizim çok altımızda.
Benzinin, mazotun fiyatı birazcık arttı diye İngilizler gibi sokaklara dökülüp, yolları kamyonlarla da kapatmıyoruz. Çünkü biz aynı zamanda ağır başlı insanlarız. Bu atalarımızdan geliyor. Fakat bi noktada kafamı karıştıran durum var. Kişi başına düşen gelir açısından, bazı istatistiklere göre, dünya sıralamasında 88'inciyiz. Ki ben buna inanmıyorum. The Fact Book- CIA'da yayınlanan bi rakam bu. Bizim hükümetimizden böyle bi rakam duymadım.
1 litre benzine trink 4.65'i verebildiğimize göre The Fact Book'un Milli Gelir sıralamasında mutlaka bi abukluk var. Norveç halkı da bizim kadar parayı ödüyor. Ödüyor da benzine ayırdığı, gelirinin yüzde 7'si. Buna rağmen homurdanıyorlar. Bizde, söylenen yüzde 34!
Peki geriye kalanıyla nasıl geçinebiliyoruz bilader? Bunun kirası var, yemesi içmesi var.. Otobüsü, metrosu, vapuru var.. Bi de biliyorsun 3 çocuk meselesi var.. Nasıl oluyo bu iş? Gerçi Eritreliler de (THY'nin henüz uçmadığı Afrika'nın ucunda bi ülke) kazançlarının yüzde 61'ini akaryakıta harcarlarmış... Onlarınki iyice üşütük bi durum! Laf benzinden açılmışken, Şükrü Kızılot'un "Biz benzine 4 lira 60 kuruş verirken dışarıya ucuza satıyoruz.." diyen yazısına değinmeden geçemeyeceğim kardeşim. Doğrusu, hocama yakıştıramadım. Peki işlenmiş petrolün fazlasını n'apacaz? Elbette satılacak. Uluslararası piyasa neyse o fiyattan satılacak. Uluslararası piyasada 1 litre kurşunsuz benzin 143 kuruşmuş..
Hoca diyor ki "Akaryakıtı dışarıya ucuza satacağımıza yurt içinde fiyatları düşürelim. İnsanlar ucuz benzin, mazot kullansın.."
Allah Allah, yav Abuzittincim, bizim insanlarımız benzin fiyatından şikayetçi mi? Sen vatandaşlarımızdan "Bu ne rezalet. Benzin bu kadar pahalı olur mu" diye bi tepki gördün mü? Bilakis, şimdi eminim, milyonlarca insan "En pahalı benzin kullanma dünya şampiyonluğunu" Norveç'e kaptırdığımızın üzüntüsü içindedir. Bu bi gurur meselesidir. Hocanın bu milli gururu anlamaması hayret doğrusu.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş
tecelligunes@yahoo.com.tr


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA