Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
2013'e
iyi giriyoruz kardeşim. İnşallah öyle de gider. En başta, batı alemi ekonomik kriz içinde debelenirken, bizim tereyağından kıl çeker gibi bu badireyi atlatmamız..
Sonraki en güzel olay artık uzaya da el atmamız. Göktürk-2 uydusuyla Türkiye "Bu yarışta ben de varım" dedi. Bu çok mutluluk verici bi haber kardeşim. Uzayda yerin yoksa bil ki yeryüzünde de "bağımsızlığın" yok. Önümüzdeki çağ böyle.. Bunu ben demiyorum. Aklı başında bütün yazarlar, düşünürler, devlet adamları söylüyor.
Türkiye şimdiye kadar gerilerde kaldı. Ama aradaki farkı kapatacak kapasite ve güce sahip olduğunu, uluslararası uzay ajansları da kabul ediyor. Yalnız, ilginçtir, Göktürk-2'nin fırlatılışı batı basınında pek ilgi çekmedi. Ankara'da devlet büyüklerimiz olayın önemini TV'lerden yapılan canlı yayınlarda heyecanlı heyecanlı anlatırken, mesela Amerikan basınında tek satır göremedim. Washington Post diyelim.. Hiç değilse 20'nci sayfada tek sütun ver.. Çekemiyorlar besbelli.. Ama ben yanılmış da olabilirim.. Gözümden kaçmış olabilir.
Nitekim RT Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü bi açıklama yaparak Göktürk-2 uydusunun fırlatılışının "Dünyada geniş yankılar" uyandırdığını açıkladı.
Koca üniversite böyle bi açıklama yaptığına göre, demek ki dünya medyasını tarayıp böyle bi bilgiye ulaşmışlar.
Ben de RT Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünü arayıp dünyada hangi ülkelerde geniş yankılar yarattığını, eğer bi sakıncası yoksa bana da bildirmelerini ve bunu yazmak istediğimi söyledim. "Size döneriz" dediler. Eminim bugün yarın dönerler ben de sana yazarım.
Abuzittincim, Göktürk-2 daha çok askeri amaçlı bi uydu. Bundan dolayı bizim için çok önemli. Havada binlerce uydu dolaşıyor. Şu anda Türkiye üzerinden kaç casus uydusu geçiyor herhalde bizim istihbarat birimlerimiz bilir. İran'ın bile askeri amaçlı uyduları var. Üstelik kendi roketleriyle, Safir 2, kendi topraklarından fırlatmışlar.
Brezilya 1985, Pakistan 1990'da ilk uydularını göndermiş. Bugün 50'ye yakın ülke, bizimle birlikte uzayda! 2.500- 3 bin uydudan bahsediliyor. Kaçı askeri ve casus faaliyetleri için, belli değil.
Abuzittincim, bizde, Başbakanı üçlü prize takılan böcekle mi dinlediler yoksa böcek apliğin içinde miydi münakaşaları sürerken, biliyorsun en büyük dinleme uzaydan yapılıyor.
Medyamız pek önemsemedi, bugünlerde Amerika'da Vandenberg Hava Üssü'ne bi uzay aracı inecek (Belki de inmiştir). X-37 B diyorlar. Uçakla uzay mekiği arası bi şey. Son icat elektronik cihazlarla yaklaşık bir yıldır dünyayı dinleyip fotoğrafladığı söyleniyor. Sadece söylenti. Çünkü Amerikan hükümeti X-37 B'nin görevini "top secret" ilan etti.
Acaba diyorum bu casus araç bizim Başbakanlığın üzerin de dolaşmış olabilir mi? Dolaştıysa, bizim istihbaratçılar, görüntülenemeyeceği iddia edilen uçak mekik karışımı bu nesneyi tespit edebildiler mi? Belki de Başbakanımız, eğer ilgi duyarsa, Washington'a yapacağı ziyarette bunu bizzat Obama'ya sorar.
"Böcek muhabbetine" dönecek olursak... Yer bitti, başka sefere. Mutlu, sağlıklı nice yıllar dilerken münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA