Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yazmak.. Yazmamak!..

"Dizele rinizin güzel olup olmadığını soruyorsunuz. Bunu bana soruyorsunuz. Belki benden önce başkalarına da sordunuz. Onları dergilere gönderiyorsunuz, başka şiirlerle karşılaştırıyorsunuz. Onlar bu çalışmalarınızı beğenmeyince canınız sıkılıyor. Peki o halde, (Öğüt vermemi siz istediniz madem) size yalvarıyorum bütün bunlardan vazgeçin. Siz dışa bakıyorsunuz ve bunu yapmamalısınız. Size bu konuda hiç kimse yardımda bulunamaz öğüt veremez.. Yalnız bir yol vardır.. İçinize dönün. Size 'Yaz' diyen nedeni araştırın. Kökleri yüreğinize dal budak salıyor mu, buna bakın. Yazmazsanız yaşayamayacak mısınız? Bunu söyleyin.. En çok da gecenin en sessiz bir anında 'Yazmalı mıyım' diye kendinize sorun. İçinizin derinliklerinden gelen yanıt 'Evet' ise, bütün gücünüzle 'Yazmalıyım' diyebiliyorsanız o zaman yaşamınızı bu gereksiniminize uygun olarak kurun.."
Rainer Maria Rilke
(Rilke'nin kendisine şiirlerini gönderen birine verdiği yanıtı bana yollayan Yavuz Işık'a teşekkür ederim.. Bu satırlar, bana yazan pek çok okuruma da cevap çünkü..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA