Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hayal kırıklığı..

Çin mutfağı benim göz bebeğimdir. Türk mutfağını kenara koydum mu, Çin'den vazgeçmem.. Ne Fransız, ne İtalyan, ne başkası..
P.F. Chang's'ın hem de evime nerdeyse yürüyüş mesafesinde açıldığını duyunca çok sevindim.. Favori restoranım Dragon, İstanbul'un çekilmez trafiği yüzünden "Ha" deyince gidilme özelliğini yitirmişti çünkü..
Bir gece aradık. "Yer yok" dediler.. Bekleme listesi varmış. Altı kişilikten az da rezervasyon almıyorlarmış. Havaya bakar mısınız?.
Müthiş bir yer olmalı..
Bir öğlen, bu mutfağı benim gibi çok iyi bilen ve seven iki yakınımla gittim. Öğle olunca yer vardı, aldılar.
Modern bir salon.. Öyle Çin Mutfağı olduğuna dair görüntü de yok, uzak doğunun o baharat kokusunun izi de..
Bende Çin Lokantası ilk sınavı Çin Böreği ile verir.. Üçümüz de söyledik ve hiç birimiz beğenmedik. Çin böreğini bu kadar tıkış tıkış ve bu kadar tatsız yapmak kolay değil..
Sonrası ortaya geldi. Ekşi Tatlı Tavuk.. Yeşil Biberli Dana.. Noodle, daha bir kaç şey.. Tavuk vasat, et kötüydü. Noodle, spagetti kadar kalın ve lezzetsiz..
Amerika'da okuyan yeğenim Ömer "Bu marka Amerika'da yaygındır. Ama restoran değil, bistro olarak geçer" dedi. Bistro, restoranla kafe arası bir yer..
Çıkınca internete girip baktım.. 200'den fazla Chang's var, Amerika'da.. En yoğun oldukları yer de Los Angeles.. Bir sürü..
En ünlü Los Angeles mahallesi Beverly Hills'deki Chang's'ı tıkladım.. Menüye baktım..
Şaşırdım.
O dünya pahalısı Beverly'deki fiyatlar, bizim Etiler'dekinin yarısından az..
Biz Amerikalılardan, hem de Beverly'de yaşayanlardan iki misli zenginiz yani..
Ya da!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA